Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi 120 000 obyvatel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi 120 000 obyvatel."— Transkript prezentace:

1 Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková

2 EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi 120 000 obyvatel. Je to klidné město s univerzitou, finanční, ekonomické a správní centrum oblasti. Významnou památkou je katedrála sv. Petra založená roku 1050.

3 Organizace IPC, která pořádala i můj kurz, sídlí v centru města v krásném místě na břehu řeky.

4 Mojí hostitelkou byla paní Christine, která se starala o ubytování a stravování pro mne a mou spolubydlící Emmu z Valencie.

5 Kurz, který jsem absolvovala, má název CLIL for Secondary Teacher. Content and Languague Integrated Learning CLIL je metodika, která souběžně propojuje výuku jazyka s výukou obsahu daného předmětu. Programem kurzu bylo seznámení s principy CLIL, s metodami výuky a práce s jazykem v hodině odborného předmětu, se zdroji informací

6 Naše skupina měla 9 členů ze Španělska, Rakouska, Chorvatska a ČR. Jediný zástupce ČR jsem byla já, takže o jazykový rozvoj bylo při komunikaci bohatě postaráno. Výuku vedla skvělá lektorka Julia Allen, která nás velmi povzbuzovala k tzv. efektivní komunikaci.

7 Výuka v rámci kurzu měla několik základních částí: Jazyková průprava zaměřená na výslovnost a slovní zásobu Principy a smysl metodiky CLIL Praktické metody výuky, které jsme sami na sobě zkoušeli Ukázkovou hodinu, kterou jsme pro kolegy museli vytvořit

8 Několik fotografií z našich hodin

9

10 Součástí kurzu byly i exkurze s průvodcem Rogerem, na kterých jsme poznali krásná místa hrabství Cornwall a Devon.

11

12 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi 120 000 obyvatel."

Podobné prezentace


Reklamy Google