Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2

3

4

5

6

7 Mnemotechnická pomůcka pro zapamatování názvů oper Bedřicha Smetany: Prodaná nevěsta jménem Libuše dostala Hubičku od Dalibora u Čertovy stěny, mělo to být Tajemství, ale viděly to Dvě vdovy, stalo se to, když byli Braniboři v Čechách.

8

9 Krušina Ludmila (Krušino va žena) dcera Mařenka Mícha Háta (Míchova žena) syn Vašek Jeník (syn z 1. manž.) Kecal

10

11

12

13

14 1. 2. 3. 4. 5. 6. 1.Doplň název opery B. Smetany - ……. Nevěsta 2.Jak se jmenovala jedna z prvních skladeb B. Smetany - ….. D dur 3.Napiš název města, ve kterém se B. Smetana narodil. 4.Napiš název jedné polky B. Smetany. 5.Napiš název nejznámějšího cyklu symfonických básní B. Smetany. 6.Napiš název města, ve kterém strávil B. Smetana závěr života. V TAJENCE NAJDEŠ PŘÍJMENÍ JINÉHO VELIKÁNA ČESKÉ HUDBY

15 1. 2. 3. 4. 5. 6. P R O D A N Á K V A P Í K L I T O M Y Š L J I Ř I N K O V Á M Á V L A S T J A B K E N I C E


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google