Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz).www.socialniprojekty.cz Projekt.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz).www.socialniprojekty.cz Projekt."— Transkript prezentace:

1 Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz).www.socialniprojekty.cz Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

2

3 Poslání NZDM Modrý pomeranč Jsme nepobytovým zařízením, kde děti a mládež ve věku 7 – 21 let z Hradce Králové mohou společně trávit volný čas a najít pomoc a radu v obtížných životních situacích. „Pomáháme jim najít své místo v životě a společnosti.“

4 Cíle NZDM Modrý pomeranč Cílem NZDM Modrý pomeranč je prostřednictvím volnočasových aktivit poskytovaných v chráněném prostoru rozvíjet sociální dovednosti klientů, vytvářet důvěru klienta k pracovníkovi a usnadnit tak poskytování podpory a pomoci v obtížných životních situacích formou sociálních služeb.

5 Programy NZDM Modrý pomeranč Klub Orange Místo přátelské rodině Pro mládež ve věku 13 – 19 let z Hradce Králové, jejíž životní styl je v rozporu se společenskými normami a ohrožuje její zdravý vývoj, a která tráví volný čas z jakýchkoli důvodů na ulici. Pro rodiče při mateřské a rodičovské dovolené, dětí (0 – 5 let) a pro příbuzné dětí.

6 Selicharova x Formánkova Selicharova ulice Formánkova ulice Klub Beruška Klub Orange (omezený provoz) Klub Orange Místo přátelské rodině

7 Co dělají Berušky?

8 Co dělají Oranžáci?

9 Co se nám v roce 2010 podařilo? NZDM Modrý pomeranč je členem ČAS. Jsme aktivním členem Pracovní skupiny NZDM Královéhradeckého kraje. Můžeme se pyšnit koordinátorstvím pracovní skupiny. NZDM je zapojeno do procesu komunitního plánování města Hradec Králové. Je jedním z realizátorů cílů a opatření schváleného Komunitního plánu v oblasti práce s dětmi a mládeží. NZDM se zapojilo do pilotního projektu Systému řízení kvality sociálních služeb, které úspěšně zakončilo externími a interními audity. Uspořádali jsme velkolepou propagační akci City Jam 2010. Za pomoci našich klientů se konal již IV. Ročník vernisáže „Klub mýma očima.“

10 Rok 2010 v číslech 72 2941 19 V klubech služby využilo celkem 72 uživatelů (2941 kontaktů – kumulovaný počet využitých úkonů). Cestu k nám našlo 19 nových uživatelů. 565 Pracovníci absolvovali 565 hodin vzdělávání v sociální oblasti. 25 967 Praxi u nás absolvovalo celkem 25 studentů a vykonalo 967 h praxe. 6 251,5 V roce 2010 nám věnovalo 6 dobrovolníků celkem 251,5 hodin svého volného času.

11 Děkujeme za podporu! SPORT JAKA HRAČKY Transport Čepek s. r. o.

12 Modrý pomeranč děkuje za Vaši přízeň! Kontakt: Mgr. Michaela Čermáková, DiS., vedoucí střediska nizkoprahove.centrum@salinger.cz 777 041 030


Stáhnout ppt "Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz).www.socialniprojekty.cz Projekt."

Podobné prezentace


Reklamy Google