Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A."— Transkript prezentace:

1 PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A

2 PÁR SLOV O JAZYKU  Japonština je východoasijským jazykem, který se odlišuje od češtiny tak hodně, jak jen to může jít  Písmo se skládá ze tří abeced; Hiragana – psaní japonských slov Katakana – fonetický přepis cizích slov, nebo slov převzatých z jiných jazyků Kandži – používá se k vyjádření kořenu slova  Japonci řadí slova buďto pod sebou, nebo z leva doprava

3 PROČ ZROVNA JAPONŠTINA?  Japonštinu jsem si vybral z několika důvodů.  1. důvod – před pár lety jsem viděl jedno anime, které mě na první pohled absolutně nezaujalo. Poté jsem jej po několika letech viděl znova a zamiloval si ho. Začal jsem se na něj dívat s českými titulky a japonština mě jako jazyk nesmírně zaujala.  Je to jazyk, který je neobvyklý, neumí ho každý, jako třeba Angličtinu/němčinu.  Krásně zní, krásně vypadá, je to jazyk mého gusta.

4 JAPONŠTINA - PŘEDSTAVENÍ  こんいちわ、はじめまして ロマン です。どうぞ よろ しくおねがいします。  わたし わ チェコ 人 です。17さい です。あにめ と まんが、わたしの 不オーラム すきです。  かよくに 4 にん です。

5 JAPONŠTINA PŘEDSTAVENÍ - PŘEKLAD  Dobrý den, jmenuji se Roman. Těší mě, že vás poznávám. Jsem Čech, mám 17 let.  Mezi mé hobby patří – anime, manga, mé forum.  Mám 4 členy rodiny.

6 MANGA A ANIME  Manga je japonská komixová tvorba. Čte se „odzadu“ tj. zprava doleva. Listuje se stejným způsobem.  Anime je z animovaná manga.  Existuje mnoho žánrů anime i mangy, od tragédiích až po eroticky zaměřené.  Fanoušky vytvořená manga se nazývá doujinshi. Profesionální tvůrce mangy – mangaku.

7 ANIME A MANGA NARUTO

8 Manga

9 DĚKUJI ZA POZORNOST  ありがとうごやいま す!  おつかれさま。


Stáhnout ppt "PREZENTACE NA PUBLIC RELATION Můj nejoblíbenější předmět Japonština 日本語 Roman Horváth, II.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google