Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa."— Transkript prezentace:

1

2 Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa

3 Co je to Z.V.V.S.? Podezírám, že se mnozí s věkem 50+ zde naleznou … tak jako já. Nedávno u mě stanovili diagnózu Z.V.V.S.: (Ztráta Výkonnosti Vlivem Stárnutí ) Například:

4 Právě jsem si naplánoval, že umyji auto. Jdu tedy ke garáži, ale po cestě vidím ještě ležet poštu na kuchyňském stole. Raději tedy nejprve prohlédnu poštu, mohlo by tam být něco důležitého. Položím tedy klíče od auta na kuchyňský stůl, vytáhnu účty z pošty a reklamu hodím do koše, při tom zjistím, že koš je po okraj plný! Položím tedy účty zpět na stůl, abych dříve než zapomenu, vynesl smetí. Ale protože koš na papír je vedle schránky na dopisy a musím tímto směrem, mohu nejprve prohlédnout účty a vyřídit platby.

5 Vezmu tedy můj sešit s šeky a zjistím, že už nemám žádné volné formuláře. Další sešit s šeky je v pracovně. Tam naleznu vedle klávesnice počítače také poloplnou plechovku koly. Nechám ležet šeky, protože nejdříve bych měl vypít kolu, aby se nešťastnou náhodou nepřevrhla na klávesnici. Ale kola se ohřála, a to není dobré, je nutno ji dát do ledničky, aby se ochladila. A zatímco jdu s kolou do kuchyně, vidím, že květiny ve váze nutně potřebují vodu! Postavím kolu na kredenc, kde náhodou naleznu brýle na čtení (které už od včerejška postrádám)

6 Než vrátím brýle do pracovny, raději ještě zaliji květiny Položím brýle na kredenc, naplním konvici vodou a tu uvidím dálkové ovládání. Někdo ho nechal v kuchyni. Pomyslím si: když se budu chtít večer dívat na televizi, budu všude hledat dálkové ovládání a nikdo si nevzpomene, že je v kuchyni. Tak tedy plánuji, že položím dálkové ovládání na konferenční stolek, ale nejprve zaliji květiny. Jdu zalít květiny, přitom vrazím do dveří a rozliji vodu na podlahu.

7 Položím dálkové ovládání zpět na skříňku v kuchyni, dojdu pro vědro a utřu kaluž dříve než budu mít mokré nohy. Pak jdu zpět k domovnímu vchodu a marně se snažím vzpomenout, co jsem vlastně dělal. A večer: - Auto není umyté, - Účty nejsou zaplaceny, - v kuchyni stojí teplá kola, - květiny jsou málo zality, - odpadkový koš není vynesen.

8 - Kde zůstal můj sešit s šeky? - Nemohu najít dálkové ovládání, - nevím, kam se poděly mé brýle na čtení, - A nemohu nikde najít klíče od auta! A zatímco musím konstatovat, že jsem dnes nic neudělal, nemohu pochopit, čím jsem byl celý den tak zaměstnán a z čeho jsem tak strašně unaven! Mám vážný problém, a musím někde vyhledat pomoc. Nejdříve však ještě vyprázdním e-mailovou poštu Chtěl by si mi udělat laskavost?

9 Pošli tento e-mail na své známé, protože nevím, komu už jsem to poslal. Nemusíš se vůbec smát, když ne dnes, tak jsi určitě zítra na řadě!! Stárnutí je neminutelné, Moudrost je alternativa, ale umět si udělat legraci sami ze sebe je terapie!

10 Ale s kým mám vlastně tu čest? Übersetzt aus dem Flämischen von A. Langemeyer Český překlad DJ Původce nápadu LEMAIRE MICHEL


Stáhnout ppt "Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa."

Podobné prezentace


Reklamy Google