Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35."— Transkript prezentace:

1 Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35

2 Přírodní rezervace Kanada Je slepé rameno řeky Moravy v blízkosti obce Kněžpole v nadmořské výšce 180 v Dolnomoravském úvalu. Důvodem ochrany je výskyt vodní a mokřadní flory a fauny. Rameno vzniklo při regulaci Moravy ve třicátých letech 20. století. Flora: kotvice plovoucí, leknín bílý, kosatec žlutý, žabník jitrocelový aj. Fauna: významná lokalita hmyzu, obojživelníků, plžů, ryb a ptáků. Můžeme zde vidět rosničku zelenou, skokana zeleného, ropuchu obecnou a užovku obojkovou. Z motýlů např. stužkonosku vrbovou a olšovou nebo černoproužku topolovou. Z brouků můžeme objevit kovaříka rezavého či roháče obecného. Trvale se zde usídlil bobr evropský.

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Samostatná práce s mapou kraje 1.Najdi vhodnou cyklotrasu pro návštěvu „Kanady“ 2. Které znáš podobné chráněné přírodní lokality v okolí ?

12 Texty jsou vlastní originální tvorbou autora Fotografie jsou z vlastního archivu autora. Zdroje:

13 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového materiálu: Přírodní rezervace Kanada Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: 1. 12. 2011 Ročník: osmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Ochrana krajiny a přírody Pomůcky: Atlas ČR, mapa regionu Zlín, dataprojektor, PC, USB Anotace: Materiál je určen k seznámení s významnou, ale méně známou lokalitou blízko Otrokovic.


Stáhnout ppt "Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35."

Podobné prezentace


Reklamy Google