Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem."— Transkript prezentace:

1 Člověk a jeho svět Dopravní nehoda

2 Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem dopravní nehody.

3 NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_232_Dopravní nehoda TEMA: ČLOVĚK A JEHO SVĚT ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2598

4 I dítě je účastníkem silničního provozu!  Jako chodec  Jako cyklista  Jako spolujezdec  Třeba i na kolečkových bruslích

5 Důležitá telefonní čísla Záchranná služba Hasiči Policie Tísňová linka

6 Při předávání zprávy na telefonní čísla tísňového volání uveďte: 1. Co přesně se stalo 2. Přesné místo hlášené události 3. Informace o postižených 4. Informace o volajícím

7 Popiš situaci a doplň správnou barvu na semaforu :

8

9 Opakování důležitých informací:  Jak by ses zachoval/la, pokud bys viděl/la dopravní nehodu nebo úraz, který se stal?  Uveď důležitá telefonní čísla pro přivolání pomoci. Ve dvojicích si nacvičte volání na tísňové linky.  Jakou ochrannou pomůcku použiješ, pokud se jako cyklista budeš pohybovat po silnici?  Po jaké straně silnice se budeš pohybovat jako cyklista, jako chodec?

10 Použité zdroje  http://www.kr-stredocesky.cz/portal/instituce/krizove-rizeni/dulezita- telefonni-cisla/


Stáhnout ppt "Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem."

Podobné prezentace


Reklamy Google