Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240."— Transkript prezentace:

1 Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240

2 Členové výboru D-2240 Předseda: František Ryneš, RC Třebíč Členové: Oliver Schmitt, RC Prag Bohemia Petr Fencl, RC Č. Budějovice Vladimár Grünwaldský, RC Poprad Vladimír Růžička, RC Klatovy Jozef Širotňák, RC Košice Eva Winklerová, RC Praga Ekumena

3 Plán činnost na rok 20014/15 Účast na výročním zasedání výboru ve Würzburgu, SRN, 10. až 12. října 2014 Účast na výročním zasedání výboru ve Würzburgu, SRN, 10. až 12. října 2014 Účast zástupce česko – slovenské sekce na jednání německé sekce na jaře 2015 Účast zástupce česko – slovenské sekce na jednání německé sekce na jaře 2015 Zajistit účast mladých na RYLA v Německu Zajistit účast mladých na RYLA v Německu Zavést dlouhodobou výměnu studentů s německými distrikty Zavést dlouhodobou výměnu studentů s německými distrikty Pokračovat v aktualizaci seznamu partnerských klubů Pokračovat v aktualizaci seznamu partnerských klubů Iniciovat nové partnerské vztahy mezi kluby, včetně kontaktů mezi RAC kluby Iniciovat nové partnerské vztahy mezi kluby, včetně kontaktů mezi RAC kluby Pokračovat v započatých projektech - projekt Mrtvé moře, položení desky na Cestu porozumění Pokračovat v započatých projektech - projekt Mrtvé moře, položení desky na Cestu porozumění Společně s rakouským výborem organizovat v září výstup na Třístoličník Společně s rakouským výborem organizovat v září výstup na Třístoličník

4 Cesta porozumění Cesta porozumění je iniciativa RC Ostrava International a Opava International. V tomto roce se bude konat 20. prodloužení symbolické cesty porozumění v Budišově nad Budišovkou. Na zasedání německé sekce výboru byla mezi členy vybrána částka na kamennou desku ICC CZ-SK-D, která byla instalována v rámci prodlužování cesty v červnu 2013. K této iniciativě se přidali další čtyři členové německé sekce výboru a řada RC klubů našeho distriktu. Cesta porozumění je iniciativa RC Ostrava International a Opava International. V tomto roce se bude konat 20. prodloužení symbolické cesty porozumění v Budišově nad Budišovkou. Na zasedání německé sekce výboru byla mezi členy vybrána částka na kamennou desku ICC CZ-SK-D, která byla instalována v rámci prodlužování cesty v červnu 2013. K této iniciativě se přidali další čtyři členové německé sekce výboru a řada RC klubů našeho distriktu.

5 Podpora projektu Mrtvé moře I přes počáteční skepsi některých německých členů ICC se podařilo projekt představit a dosáhnout podmíněnou podporu německých klubů. Po uzavření 1. etapy budou sumarizovány relevantní výsledky a předány německé sekci. Ta rozhodne na svém zasedání v říjnu 2014 ve Würzburgu o podpoře projektu. I přes počáteční skepsi některých německých členů ICC se podařilo projekt představit a dosáhnout podmíněnou podporu německých klubů. Po uzavření 1. etapy budou sumarizovány relevantní výsledky a předány německé sekci. Ta rozhodne na svém zasedání v říjnu 2014 ve Würzburgu o podpoře projektu.

6 Výběr stipendistů V tomto akademickém roce na Univerzitě v Tuebingenu studovla slečna Adéla Bosáková, vybraná naším mezinárodním výborem. Akce je nabídkou německé strany pro talentované studenty z východní Evropy. Podmínkou bylo splnění náročných kritérií výběru německé strany. V tomto akademickém roce na Univerzitě v Tuebingenu studovla slečna Adéla Bosáková, vybraná naším mezinárodním výborem. Akce je nabídkou německé strany pro talentované studenty z východní Evropy. Podmínkou bylo splnění náročných kritérií výběru německé strany. Chceme i v budoucnu podporovat stipendisty z našeho distriktu. Chceme i v budoucnu podporovat stipendisty z našeho distriktu.

7 Účast na RYLA 2015 Podobně jako v minulých létech se i v tomto roce podařilo zajistit tři místa na mezinárodním semináři RYLA, pořádaném v Marienthalu v Německu. Spolu s mladými z RC Třebíč a RC Plzeň se zúčastnil i PDG Dobroslav Zeman, který již tradičně v Německu na semináři přednáší. Podobně jako v minulých létech se i v tomto roce podařilo zajistit tři místa na mezinárodním semináři RYLA, pořádaném v Marienthalu v Německu. Spolu s mladými z RC Třebíč a RC Plzeň se zúčastnil i PDG Dobroslav Zeman, který již tradičně v Německu na semináři přednáší. Předpokládáme účast našich zástupců i v dubnu 2015 Předpokládáme účast našich zástupců i v dubnu 2015

8 Dlouhodobá výměna mládeže Poprvé v letošním roce vyzkoušíme dlouhodobou výměnu středoškoláků. Jeden student z Německa bude hostem RC v České republice a jeden student z České republiky bude recipročně žít celý školní rok v Německu. Poprvé v letošním roce vyzkoušíme dlouhodobou výměnu středoškoláků. Jeden student z Německa bude hostem RC v České republice a jeden student z České republiky bude recipročně žít celý školní rok v Německu.

9 Děkuji za pozornost František Ryneš, PDG Předseda české a slovenské sekce mezinárodního výboru CZ-SK-D


Stáhnout ppt "Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240."

Podobné prezentace


Reklamy Google