Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě."— Transkript prezentace:

1 Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná

2 Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě. Při nedostatečném příjmu potravin se projevuje anorexie a bulimie. Nadbytečný přívod potravin má za následek otylost se všemi negativními dopady na organismus. Otylost zvyšuje riziko infarktu, vysoký krevní tlak, křečové žíly, sklon k zánětům průdušek, ke žlučovým kamenům, onemocněním kloubů a šlach, zvýšenou únavu, neobratnost a tím častější úrazy. Častým projevem nadváhy je celulitida. Nadměrný přívod tuků a cholesterolu je často příčinou aterosklerózy.

3 Bulimie a anorexie Bulimie je jedna z poruch příjmu potravy, spočívá v záchvatovitém přejídání a následně v úmyslném vyvrhování potravy, vyvoláváním průjmu či užíváním anorektik Projevuje se zejména u dívek ve věku 12-18 let a léčí se pomocí psychoterapie Anorexie neboli nechutenství spočívá v odporu pacienta k jídlu, dělá se mu špatně, často vede k podvýživě. Je nutné je k jídlu přinutit a dodržovat pitný režim

4 Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Bulimie http://cs.wikipedia.org/wiki/Anorexie


Stáhnout ppt "Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě."

Podobné prezentace


Reklamy Google