Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový."— Transkript prezentace:

1 Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový diktát č.2). Číslo projektu :CZ1.07/1.4.00/21.2349 Anotace : Žáci podle písemných pokynů kreslí obrázek a učí se orientovat na ploše.Prezentace obsahuje též cvičení na rozšiřování slovní zásoby. Citace : Materiál z vlastní invence a s použitím obrázků z galerie MS Office 2010.

2 Ahoj děti, dnes si budeme chvíli hrát s naší češtinou. Čeština je krásný jazyk a obsahuje v sobě spoustu krásných slov.Jednu věc dokáže třeba pojmenovat hned několika slovy.No jen si vemte třeba takový. Kolik slov k němu vymyslíte? ………………………………………………………………………………………….. Výborně ! Teď si můžeme spolu chvíli kreslit.Připravte si papíry a pastelky, začínáme!

3 Uprostřed obrázku nakresli velkou hnědou lavičku s opěradlem. Vpravo vedle lavičky je otevřené okno. V okně stojí hnědý květináč s modrou květinou a dvěma zelenými listy. Vlevo na lavičce sedí stará babička s šedivými vlasy do drdolu. Babička má růžové šaty se žlutou krajkou u krku a růžové ponožky. Na nohou ji svítí žlutohnědé kostkované papuče. Vpravo na lavičce leží šedá kočka. Nad kočkou sedí na opěradle malý modrý ptáček. Pod oknem kouká z otlučené omítky šest oranžových cihel.

4 Nyní si obrázek zkontroluj. Co jsme zapomněli na obrázku nakreslit? na obrázku nakreslit?

5 A teď si zkusíme hrát s tou naší češtinou: Jak jinak řekneme BABIČKA?.............................................................. Vymyslíš jiné slovo pro PAPUČE?........................................................ Co tě napadne místo slova SVÍTÍ?....................................................... A místo slova LEŽÍ?............................................................................... Nakonec zkus nahradit slovo OTLUČENÉ!...........................................

6 Dnes se s vámi již rozloučím, ale ještě se vrátím s dalšími úkoly! A H O J ! A H O J !


Stáhnout ppt "Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový."

Podobné prezentace


Reklamy Google