Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská legenda, nebo skutečný příběh? SLENDERMAN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská legenda, nebo skutečný příběh? SLENDERMAN."— Transkript prezentace:

1 Městská legenda, nebo skutečný příběh? SLENDERMAN

2 KDO VLASTNĚ JE Přízrak bez tváře Slenderman (Slender man) je popisován jako muž nosící černý oblek s kravatou, bez tváře (nebo pouze s náznakem očních důlků). Svoje ruce může natahovat a zase zpátky smršťovat, je abnormálně vysoký (2-3,5m) a vlastní šest černých chapadel vyrůstající ze zad. Mezi jeho schopnosti patří teleportace, či zjevování se na fotografiích. Svým obětem způsobuje paranoiu, nespavost a noční můry, ztrátu paměti, či záchvaty kašle (slendersickness). Zjevuje se v hlubokých lesích, u vodopádů, v opuštěných domech a nemocnicích, nebo na opuštěných ulicích. Jsou ale popisovány i případy, kdy byl Slenderman zahlédnut přímo u obydlí obětí, na polích, a opuštěných silnicích. Je třeba zmínit, že Slenderman se může objevit kdekoli (díky jeho schopnosti teleportace) a v kteroukoliv denní dobu.

3 KDE SE VZAL? Z hlubin lesů i ze soutěže Povím vám dva příběhy, ze kterých Slenderman „vzniknul“. Po přečtení celého článku sami posuďte, která možnost je pravděpodobnější. 1) Soutěž 8. Června 2009 síť fór Something Awful vyhlásila soutěž Paranormal pictures photoshop contest. Soutěž spočívala ve vymyšlení nové fiktivní strašidelné postavy, a její následné zakomponování do fotografie tak, aby vypadala věrohodně. 10. Června uživatel Victor Surge na fórum vložil dvě černobílé fotografie s neznámými dětmi a krátkým popiskem „Slender Man“.

4

5

6 2) Staré malby a folkórové desky Německo – Der Ritter Der Ritter, nebo také Rytíř je jméno německého dřevorytu (woodcut) ze 16. století, přibližně 1540 od Hanse Freckenberga, který poté záhadně zmizel roku 1543 na Haltsbergském hradě. Historikové věří, že tyto dřevěné tabulky měli jistou nadpřirozenou moc a hráli důležitou roli jak v okultismu, tak především v celkové kultuře země.

7

8 Egypt – Staré malby Ještě starší „důkazy“ pochází již z Egypta. Na jedné z nich je vyzobrazena postava s více rukama. Je nazývána také jako Zloděj bohů. Hyreoglyfy prý říkají, že Zloděj bohů byl nalezen ve faraonově hrobce, kde také přišel k životu. Žadná jiná podobná nebyla už nikde jinde nalezena.

9

10 TO ZDALEKA NENÍ VŠE… Ať si teď říkáte, že je to blbost, nebo se klepete strachy, zdaleka to není vše. Tímto ukončuji první část o Slendemanovi. V příštím díle se dozvíte o internetové online sérii Marble Hornets, o našem projektu, o indie hře, která Slendermana značně zpopularizovala, další fotky a videa, zkrátka, máte se na co těšit. ;) Máte pocit, že jste ho viděli? Že Vás sleduje? Nebo někoho z Vašeho okolí? Nebo máte informace, zajímavosti a chcete o nich dát vědět o ostatním? Pište na email Energytcsmckee@gmail.com, do předmětu Slenderman2. Loučím se Vámi, doufám, že se Vám prezentace líbila, že jste se se dozvěděli něco nového, objevili novou noční můru, nebo konečně zjistili, co to za Vámi chodí za týpka v obleku a jestli Vám náhodou nechce vnutit nějaké senza pojištění.


Stáhnout ppt "Městská legenda, nebo skutečný příběh? SLENDERMAN."

Podobné prezentace


Reklamy Google