Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace doplněné textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3

4  je centrum multimodálního charakteru obsluhované minimálně dvěma druhy dopravy podle jednotné koncepce na regionálním principu,  více poskytovatelů poskytuje široké spektrum logistických služeb všem zájemcům v regionu včetně malých a středních firem,  vzniká s podporou veřejných rozpočtů.

5  Všechna opatření musí směřovat ke snížení nákladů na dopravu, na distribuci výrobků a zvýšení kvality dopravy i služeb.  Veřejná logistická centra je potřebné budovat v nové „optimální“ lokalitě mimo město s možností dalšího rozvoje v budoucnosti.

6  V řadě evropských států vznikají veřejná logistická centra za značné finanční podpory z veřejných zdrojů.  Jedním z příkladů může být veřejné logistické centrum Cargo Centrum Graz (CCG). Je situováno v optimální poloze na důležitém dopravním koridoru sever – jih vedoucím napříč Rakouskem, spojujícím SRN s balkánskými státy.

7 první soukromé veřejné logistické centrum v Rakousku včetně překladiště KD. Jeho výkony a služby jsou nabízeny zcela neutrálně všem potenciálním zákazníkům.

8

9  Dostatečné výrobní/spotřební zázemí a možnost napojení na kapacitní dopravní infrastrukturu více druhů dopravy

10  Existence VLC v regionu umožní rozvoj a optimalizaci služeb zákazníkům,  Vytvoří efektivní obsluhu pro jak pro stávající průmysl, tak pro průmyslové zóny a malé a střední podnikatele,  S ohledem na optimalizaci svozu i rozvozu přispívá v ke snížení škodlivých vlivů na životní prostředí,  Může se stát vhodným nástrojem pro City logistiku,  Příspěvek ke zvýšení zaměstnanosti a prosperity regionu.

11 1. Z veřejných zdrojů (ze SR, rozpočtu kraje, města, regionu)  náklady spojené s výkupem, resp. pronájmem pozemků  budování inženýrských sítí 2. Zapojení privátního kapitálu  výstavba vlastních objektů  vnitřní technologická zařízení  IT apod. 3. Využití financování ze zdrojů EU

12 1. Kdo financuje provoz VLC? 2. Jaké jsou přínosy VLC pro region, město a stát? 3. Uveďte příklady VLC v Evropě.

13  PERNICA, P. Logistika pro 21. století. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4  SIXTA, J., M. ŽIŽKA. Logistika, teorie a praxe. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005, ISBN 80-251-0573-3  Obrázky:  http://www.cargo-center- graz.at/cms/cms.php?pageName=4 http://www.cargo-center- graz.at/cms/cms.php?pageName=4  http://www.cargo-center- graz.at/cms/cms.php?pageName=20 http://www.cargo-center- graz.at/cms/cms.php?pageName=20


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."

Podobné prezentace


Reklamy Google