Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje kůň TÉMATICKÝ CELEK:Vokální činnosti ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.0882

2 ANOTACE Tento výukový materiál slouží k procvičování vokálních schopností, nácviku písní a získávání znalostí z hudební teorie žáků 3. ročníku.

3 Hudební výchova 3. ročník Vokální činnosti Nácvik písně Když se zamiluje kůň

4 Hádanky Které zvíře se často objevuje v pohádkách o princeznách? Které další písničky znáš o koních? Doplň: ________ – ovce - jehně hřebec – klisna - _________ býk - ________ - tele

5 Autory této písně jsou: Jaroslav Uhlíř – složil hudbu Zdeněk Svěrák – napsal slova Poslechni si část melodie písně a zopakuj s klavírním doprovodem. Postupně se tak nauč 3 sloky a refrén. Refrén je opakovaná část písně následující obvykle po každé sloce. Má pokaždé stejnou melodii a obvykle i stejná slova.

6 1. Když se zamiluje kůň tam někde v pastvinách, láskou hlubokou jak tůň tam někde v pastvinách. Když se zamiluje kůň koňskou láskou, zpívejte písničku pro jeho klisničku, nechte ho jít. Poslechni si píseň Když se zamiluje kůň

7 Refrén: Nejkrásnější zvíře, zvíře pro rytíře jmenuje se kůň, jmenuje se kůň. Važte si ho, lidé, ať nám jich pár zbyde, jmenuje se kůň, jmenuje se kůň, jmenuje se kůň.

8 2. Slečna s bílou lysinkou, tam někde v pastvinách bude brzy maminkou tam někde v pastvinách. Vždyť se zamiloval kůň koňskou láskou, hřívu si navlnil, aby ji oslnil a cválá k ní.

9 3. Když se zamiluje kůň tam někde v pastvinách láskou hlubokou jak tůň tam někde v pastvinách. Když se zamiluje kůň koňskou láskou, zpívejte písničku pro jeho klisničku, nechte ho jít. Zpívejte písničku pro jeho klisničku, nechte ho jít.

10 Zkus zpívat píseň podle notového zápisu

11 Použité zdroje: JAGLOVÁ, J. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Brno: Nová škola, 2003. ISBN: 80-85607-82-4. LIŠKOVÁ, M., HURNÍK, L. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Praha: SPN, 2001. ISBN: 80-7235-027-7. UHLÍŘ, J., SVĚRÁK, Z. Zpěvník. Praha: Fragment, 2009. ISBN: 978-80-253-0666-6. VOZAR, M. Hudební nauka pro ZUŠ. Praha: Talacko editions, 2005. www.youtube.com http://www.pohadkovyobchod.cz/fotky4829/fotos/gen320/gen__vyr_136aby- bylo-primo-veselo.jpg http://blogy.xicht.cz/img/77871.jpg PC DVD – ROM 320 000x Obrázky, Terasoft a. s.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje."

Podobné prezentace


Reklamy Google