Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného."— Transkript prezentace:

1 KANÁRSKÉ OSTROVY

2 Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného původu v severním Atlantiku, přibližně 100 km západně od pobřeží Maroka a Západní Sahary. Náleží do geografické oblasti Makaronézie (spolu s Kapverdami, Modeirou, Azory). Název je odvozen z latinského označení pro psa :cani, protože tyto ostrovy byly podle legendy hlídány obrovskými psy.

3 Vlajka Kanárských ostrovů

4 Hlavní město: Las Palmas de Gran Canaria, (také největší město) Rozloha: 7 447 km čtverečních Rozlohy Španělska: 1,5 % Obyvatelstvo: 2 118 519 Obyvatelstvo Španělska:4,5

5

6 KONEC Michaela Pokorná


Stáhnout ppt "KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného."

Podobné prezentace


Reklamy Google