Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846-1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846-1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva."— Transkript prezentace:

1 Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846-1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva zůstala zachována. Romantický novogotický vzhled získaly také interiéry s vynikajícími ukázkami bohaté řezbářské výzdoby.

2  V minulosti patřil Lednicko-valtický areál k Lichtenštejnskému panství. Byl vybudován v okolí hlavního sídla Lichtensteinů, které bylo na zámku ve Valticích. Součástí areálu jsou dva zámky, rybníky, parky, obora s částí lužního lesa a několik dalších drobných staveb a zámečků.

3  Lednicko-valtický areál je území sevřené mezi řekou Dyjí, Pálavou a hranicí s Rakouskem. Jeho dvěma centry jsou Valtice a Lednice známé svými zámky a parky. V prostoru mezi Lednicí a Valticemi můžete navštívit přírodní park, který patří k největším příkladům komponované krajiny na celém světě. Lednicko-valtický areál je plný památek. Hlavním magnetem je soustava Lednických rybníků. Součástí areálu je také významná archeologická lokalita – Pohansko.  V LVA naleznete také i skleník s subtrop. a trop. rostl. Nepravidelný tvar území Lednicko-valtického areálu o rozloze bezmála 300 km2

4  Lednicko-valtický areál je od roku 1996 součástí světového a kulturního dědictví UNESCO. Tomuhle kraji se dřív říkalo „Lednice a její zahrady“ a dnes navrhují historičtí nadšenci nový název dominantní obce „Báječná Lednice“. Majestátné zámky jsou obklopené rozlehlými zahradami. Upravené záhony pokrývá květinový koberec. Zvlněné lány zlatavých polí přecházejí v zelenavé lesy. Romantickou krajinu zdobí rybníky, jejichž třpytivé hladiny jsou posety lekníny. Podél upravených cest stojí mnoho skvostných staveb.

5 1. Zámek Valtice 11. Obelisk 2. Lovecký zámek 12. Kolonáda 3. Zámek Lednice 13. Rybniční zámeček 4. Dianin chrám 14. Lovecký zámeček 5. Zámeček Pohansko 15. Tři Grácie 6. Hraniční zámeček 7. Maurská vodárna 8. Janův hrad 9. Minaret- 302schodů 10.Sv.Hubert

6  Vypracovala Tereza Plačková 9.A 26.12.2013 Zdroje: Wikipedie Google Foto: Škrleta Jiří


Stáhnout ppt "Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846-1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva."

Podobné prezentace


Reklamy Google