Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 7..4. 2008, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 7..4. 2008, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR."— Transkript prezentace:

1 , ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR

2 6. Rámcový program EU: - BARLEYBREAD(http://www.projectplace.com);http://www.projectplace.com - ENFFI (http://food.gate2finance.com);http://food.gate2finance.com - TRUEFOOD (http://www.truefood.eu);http://www.truefood.eu - ICARE (http://www.myndsphere.com);http://www.myndsphere.com 7. Rámcový program EU: - ProPraline (http://www.epss-fp7.org/epss/);http://www.epss-fp7.org/epss/ - TE.TRA…. 2

3 Titul projektu: Využití ječmene k získání pečiva s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem soli; Nástroj financování: 6. Rámcový program EU; instrument financování: „Specific Actions for SMEs: Collective Research Projects“; č. projektu: ; Čas. horizont plnění: – ; Koordinátor: NBL – Federace Norska; Cíl projektu:Renesance uplatnění ječmene ve výživě evropské populace (MSP z oboru mlynářství a pekařství poskytnuta nová technologie a nové poznatky o tom, jak nahradit určitý podíl pšenice při výrobě pekařských výrobků (chleba) ječmenem; Rozpočet projektu: ,- € (= ,-€ příspěvek EU); 3

4 SP.E.S. GEIE:  PK ČR;  FIAB – Španělsko;  NBL - Norsko;  KEV – Estonsko; 3 výzkumné a vzdělávací instituce:  Matforsk/NO,  Scottish Crop ResearchInstitute/SC,  Pera/UK; 7 MSP. 4

5  Vývoj postupu zpracování ječmene tak, aby se v konečné mouce zachovalo min. 75 % složek ječmene prospěšných pro zdraví (beta-glukanů, vlákniny, amylázy a antioxidantů).  Vypracovat technologii výroby chleba na bázi pšenice a ječmene tak, aby obsah soli v konečném výrobku byl pod 0,4 %, přičemž chuť tohoto chleba odpovídala chuti pšeničného chleba.  Vypracovat nové receptury pro různé poměry pšenice a ječmene s cílem zamezit vzniku hořké chuti, která se projevuje u výrobků na bázi ječmene. 5

6 Aktivity projektu: WP1: Identifikace vědeckého konceptu projektu; WP2:Výběr vhodné odrůdy ječmene; WP3:Zdokonalený inovační proces mletí; WP4:Netradiční/novátorské alternativy náhrady soli, vylepšení chutě; WP5:Ověření správnosti a funkčnosti postupu pečení; WP6:Šíření získaných poznatků a zkušeností; WP7: Školení; 6

7 Zrealizováno: Pracovní setkání k managementu projektu → říjen 2006 – Athény; březen 2007 – Oslo; září 2007 – Istanbul; Pracovní setkání k prvním výsl. projektu → duben 2008, UK; Plánováno: Školení I. WP 7.1: Školení vedoucích aktivit projektu → pro zástupce partnerských národních federací: září 2008; II. WP 7.2: Školení partnerských národních federací a vedoucích aktivit → pro národní MSP: leden 2009; III. WP 7.3: Proškolení → nepartnerských národních federací a jejich členů reprezentanty zúčastněných federací a výzkumných pracovišt: květen 2009; 7

8 Šárka Štejnarová : tel.: +420/ , gsm:+420/ ; 8


Stáhnout ppt "1 7..4. 2008, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google