Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DENISA CHYTILOVÁ, PAVLÍNA MAZALOVÁ, NICOLE MÜLLEROVÁ, KAROLÍNA SYMERSKÁ, LUCIE LÁTALOVÁ, TEREZIE RAJTAROVÁ A ELIŠKA STOUPOVÁ TERCIE B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DENISA CHYTILOVÁ, PAVLÍNA MAZALOVÁ, NICOLE MÜLLEROVÁ, KAROLÍNA SYMERSKÁ, LUCIE LÁTALOVÁ, TEREZIE RAJTAROVÁ A ELIŠKA STOUPOVÁ TERCIE B."— Transkript prezentace:

1 DENISA CHYTILOVÁ, PAVLÍNA MAZALOVÁ, NICOLE MÜLLEROVÁ, KAROLÍNA SYMERSKÁ, LUCIE LÁTALOVÁ, TEREZIE RAJTAROVÁ A ELIŠKA STOUPOVÁ TERCIE B

2 Tento nástroj je vyrobený z klacíků, kamínků a pytloviny. Je to také pravěká napodobenina nástroje s cizím názvem Maracas.

3 Toto jsou pravěk chrastítka. Nápad vznikl podle hudebního nástroje z jižní Ameriky jménem Maracas – Rumbakoule. Nástroj je starý přes 1500 let.

4 Tento pravěký bubínek je vyrobený z kartonové krabičky, z kousků barevné koženky, provázku a kuličky. Na nástroj se hraje otáčením bubínku na různé strany.

5 Tento nástroj je podobný jako ty v předešlých případech. Také se jedná o nástroj založený na vydávání chrastících zvuků.

6 Tento nástroj je vyrobený z malých plastových lahviček od jogurtového nápoje. Vevnitř je naplněný kamínky a funguje na stejném principu jako rumbakoule.

7 Pravěký nástroj je vyroben z poloviny kokosového ořechu do něhož byly vloženy kamínky a jeho vrchní část je přelepena izolepou. (což umožňuje bubnování). Dále je to překryté pytlovinou převázanou provázkem. Chrasťobuben může sloužit jako bubínek a také může chrastit.

8 Tento nástroj je vyroben z plastového víka od kyblíku, je obalený pytlovinou. Palička je vyrobena z klacíku a šišky, která je k němu připevněna.

9


Stáhnout ppt "DENISA CHYTILOVÁ, PAVLÍNA MAZALOVÁ, NICOLE MÜLLEROVÁ, KAROLÍNA SYMERSKÁ, LUCIE LÁTALOVÁ, TEREZIE RAJTAROVÁ A ELIŠKA STOUPOVÁ TERCIE B."

Podobné prezentace


Reklamy Google