Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_31_Žahavci – 1.část Šablona Identifikátor školy: 600 150 569.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_31_Žahavci – 1.část Šablona Identifikátor školy: 600 150 569."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_31_Žahavci – 1.část Šablona Identifikátor školy: 600 150 569

2 kmen: Žahavci

3 Kmen: Žahavci - vodní mnohobuněční živočichové - protáhlé tělo s chapadly - buňky svalové, smyslové, nervové - NS: rozptýlená - žahavé buňky – jedovatá tekutina usmrtí nebo omráčí kořist - živí se dravě - TS: – trávicí dutina=láčka – otvor přijímací je zároveň vyvrhovací - rozmnožování: 1. pohlavní – tvorba pohlavních buněk 2. nepohlavní – pučení Kmen: žahavci Třídy: polypovci medúzovci korálnatci

4 1. Polypovci – vodní živočichové, slaná i sladká voda nezmar hnědý, nezmar zelený (barva od symbiotických řas)

5 Shrnutí

6 Co jsou žahavci?

7 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky.

8 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky?

9 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány.

10 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky?

11 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky? Žahavé buňky obsahují jed pro omráčení či usmrcení potravy.

12 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky? Žahavé buňky obsahují jed pro omráčení či usmrcení potravy. Může jed ze žahavých buněk usmrtit i člověka?

13 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky? Žahavé buňky obsahují jed pro omráčení či usmrcení potravy. Může jed ze žahavých buněk usmrtit i člověka? Ano, může.

14 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky? Žahavé buňky obsahují jed pro omráčení či usmrcení potravy. Může jed ze žahavých buněk usmrtit i člověka? Ano, může. Jmenuj zástupce polypovců.

15 Shrnutí Co jsou žahavci? Žahavci jsou vodní mnohobuněční živočichové, kteří mají žahavé buňky. Jak fungují žahavé buňky? V klidu jsou vlákna žahavých buněk zatažené, při podráždění jsou vymršťovány. K čemu slouží žahavé buňky? Žahavé buňky obsahují jed pro omráčení či usmrcení potravy. Může jed ze žahavých buněk usmrtit i člověka? Ano, může. Jmenuj zástupce polypovců.nezmar hnědý, nezmar zelený


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_31_Žahavci – 1.část Šablona Identifikátor školy: 600 150 569."

Podobné prezentace


Reklamy Google