Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 10. 9. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 10. 9. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4."— Transkript prezentace:

1

2 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 10. 9. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4 Téma: Kouzelná jablka (Adam Jist) Ročník: 2. ( 3.) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3068

3 Anotace Materiál je určen do českého jazyka na rozvoj čtenářské a informační gramotnosti. Je vypracován pro žáky 2.třídy k procvičení čtení s porozuměním a k nácviku řešení testu. Materiál je vhodný ke společné práci. Je nutné, aby žáci při práci mohli využívat čítanku pro 2.ročník z nakladatelství Nová škola, protože tento materiál tvořivě zpracovává článek z této učebnice. Materiál je vytvořen ke společné práci a je vhodné jej využít na interaktivní tabuli. Pokud žáci rovnou nezapisují své odpovědi do pracovního listu z dalšího samostatného DUMu k tomuto tématu, je vhodné, aby měli tužku a papír, na který si mohou své řešení zaznamenávat. Materiál je koncipován jako test s několika variantami odpovědí. Pokud žáci na některou otázku neumějí odpovědět, jsou přímo vyzváni, aby správnou odpověď nalezli v článku v čítance. Materiál je inovativní tím, že procvičuje hravou formou čtení s porozuměním a práci s textem a umožňuje použití na interaktivní tabuli. Žáci jsou k práci motivováni vyřešením tajenky. Při práci si procvičují nejen čtení s porozuměním, ale i orientaci v textu. Žáci jsou nenásilně vedeni i k sebekontrole, protože díky tajence je sebekontrola žáků snadná. K této prezentaci je zpracován pracovní list jako samostatný DUM, který může sloužit k samostatné práci po této prezentaci.

4 Adam Jist: Kouzelná jablka Podle článku Kouzelná jablka (Čítanka str. 20) zapiš popořadě na papír písmena od správných odpovědí :

5 Kolik měl král synů? T – Čtyři. H – Tři.

6 Jací to byli synové? L – Hodní, chytří, silní a bystří. O – Zlobiví.

7 Království dostane syn, který donese… H – nejdražší věc. A – nejcennější věc.

8 Co donesl nejstarší syn? V – Kouzelné zrcátko. L – Kouzelné kukátko.

9 Co měl prostřední syn? N – Kouzelný vůz. E – Kouzelnou loď.

10 Co donesl nejmladší syn? N – Tři kouzelné jahody. Í – Tři kouzelná jablka.

11 Jak se jmenovalo město, kde mají domov? J – Jabloňov. E – Jablonec.

12 Dokázal se král sám rozhodnout, kterému synovi dá království? V – Ano. E – Ne.

13 Přinesli všichni zázračné věci ze světa? Z – Ano. Ů – Ne.

14 Co král udělal? B – Rozpočítal syny. D – Požádal o radu.

15 Který syn dostane království? F – Nejstarší. E – Prostřední. R – Nejmladší.

16 Jak se nazývá tento článek? A – Kouzelná jablka. C – Nejcennější dar.

17 Je to pohádka? V – Ano. N – Ne.

18 Kdo napsal tuto pohádku? E – Paní učitelka. Í – Adam Jist.

19 Tajenka: __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.

20 HLAVNÍ JE ZDRAVÍ.

21 Seznam citací: HORÁKOVÁ, Zdenka a Eva PROCHÁZKOVÁ. Čítanka pro 2. ročník. Brno: Nová škola, 2002, s. 20-21. ISBN 80-7289-043-3.


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 10. 9. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4."

Podobné prezentace


Reklamy Google