Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje."— Transkript prezentace:

1 Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje

2 Statistické výkazy Ústav pro informace ve vzdělávání zrušen rozhodnutím ministra v současné době probíhá jeho likvidace a vypořádávání jednotlivých agend informace uváděné na stránkách ÚIV nemusí být vždy aktuální, pro jejich ověření kontaktujte příslušná pracoviště podzimní sběr dat proběhne podle stanoveného harmonogramu beze změny. informace týkající se těchto sběrů budou i nadále průběžně aktualizovány doporučujeme sledovat také webové stránky MŠMT a ČŠI. Termín pro odevzdání stav k – tiskopis – po síti Kontakty ÚIV - Mgr. Hlaváčková, , KÚLK – Dana Gorošová, ,

3 Novelizace vyhlášky o školním stravování Zvýšení finančního normativu – po zveřejnění informací ČSÚ ( zvýšení cen potravin, DPH) Definice „oběda“, „večeře“ Kompletní změna spotřebního koše zatím nebude provedena

4 Spotřební koš Součást Vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování Soustava 10 skupin základních potravin Pokrytí doporučené dávky živin pro jednotlivá odebraná jídla a určenou skupinu strávníků Rozdělení strávníků do věkových kategorií, dále dle typu stravování (celodenní, laktovegetariánská strava..) Příprava nové metodiky SPV

5 Spotřební koš - nedostatky Nesprávně uvedené věkové skupiny strávníků Chybně uvedené koeficienty Nesprávné zařazení potravin do daných skupin spotřebního koše

6 Spotřební koš

7

8 Spisová služba Celkový oběh dokumentů a manipulace s nimi, až do doby uplynutí předepsaných skartačních lhůt Spisový a skartační plán součást spisového řádu rozdělení do věcných skupin (např. úsek ředitele, úsek pedagogický, stravování…) vyznačení spisových a skartačních znaků Dokumenty ve školní jídelně

9 Spisová služba Dokumenty ve školní jídelně Skartační znak „S“ (stoupa) Dokumenty bez trvalé hodnoty V rámci skartačního řízení dokumenty navrženy ke zničení po uplynutí skartační lhůty

10 Spisová služba Jídelní lístky S1 Přihláška ke stravování S 3 Objednávky S3 Sledování kritických bodů HACCP S3 Měsíční rekapitulace stravného S5 Skladní karta zásob S5 Faktury, dodací listy, výdejka potravin – denní S5 Záznamy kontrol KHS, ČŠI S5 Inventurní soupis, přehled inventurních rozdílů S10

11 Ostatní České finálové kolo soutěže „ O nejlepší školní oběd“ v Praze 2 zástupci za Liberecký kraj Školní jídelna Dobiášova - Liberec Školní jídelna, Višňová – Frýdlant

12 Ostatní Ekologický projekt „Sběr oleje“ www. sberoleje.cz Spolupráce se školní jídelnou Za každý kilogram oleje finanční odměna

13 Děkuji za pozornost Bc. Eva Martinková


Stáhnout ppt "Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje."

Podobné prezentace


Reklamy Google