Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících Internet je bezproblémová komunikace (výměna dat). Nejznámější službou poskytovanou v rámci Internetu je WWW (webové stránky - kombinace textu, grafiky a multimédií propojených hypertextovými odkazy) a e-mail (elektronická pošta), avšak nalezneme v něm i desítky dalších.

5 Grafické znázornění části Internetu.

6 Charakteristika Internet jsou volně propojené počítačové sítě, které spojují jeho jednotlivé síťové uzly. Uzlem může být počítač, ale i specializované zařízení (například router). Každý počítač připojený k Internetu má v rámci rodiny protokolů TCP/IP svoji IP adresu. Pro snadnější zapamatování se místo IP adres používají doménová jména. Například:www.wikipedia.orgwww.wikipedia.org Slovo Internet pochází z mezinárodní (původně latinské) předpony inter (= mezi) a anglického slova net (= síť).

7 Sociální sítě Sociální sítě se stávají novým komunikačním kanálem. Pomocí sociálních sítí se prostřednictvím Internetu sdružují lidé, kteří by se jinak fyzicky nemohli setkat. V současné době (počátek 21. století) prožívají sociální sítě rychlý rozvoj. O popularitě sociálních sítí svědčí i fakt, že se do nich připojuje stále více uživatelů. Účel sociálních sítí se různí, některé slouží ke sdílení informací a k zábavě, jiné pomáhají hledat práci, případně sdružují etnika nebo umělce.

8 Známé sociální sítě jsou například: Facebook Google+ Twitter Socl Lidé.cz LinkedIn MySpace

9 Počet internetových uživatelů na 100 obyvatel v letech 1997 až 2007

10 Závislost Podobně jako u jiných věcí, existuje i možnost závislosti na Internetu. Studií a materiálu zpracovaného na toto téma je ovšem minimum a tato forma závislosti je často podceňována!

11 NEUVEDEN. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Internet#Z.C3.A1kladn.C3.AD_slu.C5.BEby_Internetu Obrázky Galerie Microsoft Office – klipart KOZUCH. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Internet_users_per_100_inhabitants _1997-2007_ITU.png THE OPTE PROJECT. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Internet_map_1024.jpg ZYMOS. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Facebook_icon.svg GOOGLE. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Google%2B_logo.png MYSPACE LLC. wikipedia [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Myspacelogo2013.svg NEUVEDEN. lide.cz [online]. [cit. 17.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.lide.cz/


Stáhnout ppt "Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny."

Podobné prezentace


Reklamy Google