Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012."— Transkript prezentace:

1

2 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012

3

4 Lidé odedávna věří, že vlaštovky nosí štěstí Vlaštovka se živí hmyzem Odlétají na podzim do Afriky a vrací se k nám na jaře

5 Kukačka si nestaví hnízdo, svá vajíčka klade do cizích hnízd. Ale je užitečná, protože se živí velkými chlupatými housenkami, které okusují listy a kůru stromů.

6 Čápi si staví hnízda na střechách a komínech domů. V srpnu odlétají do jižní Afriky, kde je teplé podnebí. Tam na březích velkých jezer nacházejí pochoutky, které mají nejraději - žáby, vodní hady, malé ryby a vodní hmyz.

7 Mnoho lidí vyvěšuje pro špačky budky a špačkové je rádi osídlují. Jiní lidé špačka odhánějí, protože si často pochutnává na třešních a hroznech. Hejna špačků umí nadělat velké škody na vinicích, když dozrávají hrozny.

8 Zpěv skřivánka patří nerozlučně k obrazu naší krajiny. Skřivan byl dříve znám každému, kdo pracoval na poli. Bohužel skřivanů neustále ubývá. Skřivani zpívají zjara ihned po příletu.

9 Mnoho lidí si jiřičku plete s vlaštovkou. Jiřička má bílou skvrnku nad ocasem. Svá hnízda si staví vně budov. Vlaštovky létají nízko nad zemí. Jiřičky loví tak vysoko, že je sotva můžeme rozlišit. Na podzim před odletem do teplých krajin můžeme vidět jiřičky a vlaštovky posedávat na drátech elektrického vedení.

10 čápvlaštovka špačekkukačka Poznej tyto ptáky

11 Zdroje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Yellow-billed_Stork_Mycteria_ibis_in_Tanzania_4625_cropped_Nevit.jpg http://www.clker.com/clipart-26826.html http://www.clker.com/clipart-26404.html http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-p/_zprava/24689 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hirundinidae_fecskef%C3%A9l%C3%A9k.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cuculus_canorus_vogelartinfo_chris_romeiks_CHR0791_cropped.jpg http://www.rozhlas.cz/hlas/kukacky/_zprava/14966 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bocian_czarnodzioby_Ciconia_boyciana_RB7.jpg http://www.springalive.net/cs-cz/springalive/stork http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Colourful_starling.jpeg http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/resources/naturesongs/starling3.wav/view.html http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oriental_Skylark_I_IMG_0551.jpg http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-p/_zprava/skrivan-polni--19733 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Delichon_urbicum_10.jpg http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-ch/_zprava/jiricka-obecna--28376


Stáhnout ppt "Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google