Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu."— Transkript prezentace:

1 Krušné hory

2

3 V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu.

4 Nejvyšší bod Krušných hor je Klínovec

5 Vrchol je ve výšce 1244 metrů nad mořem. Na vrcholu je dnes již uzavřený hotel s 24 metrů vysokou rozhlednou.

6 Další vrcholy Krušných hor

7 Bouřňák Jeho vrchol je ve výšce 869 metrů nad mořem. Je zde lyžařské středisko. Na vrcholu stojí hotel, který má název Hotel Bouřňák.

8

9 Komáří vížka Vrchol je ve výšce 807 metrů nad mořem. Pod jejím povrchem je řada starých štol. Pro horníky byla na vrcholu postavena zvonice odkud se do kraje oznamoval začátek a konec pracovní doby. Z Krupky sem vede lanová dráha.

10

11 Použité zdroje: ● http://cs.wikipedia.org/wiki/Kru%C5%A1n%C3%A9_hory ● http://cs.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%ADnovec ● http://cs.wikipedia.org/wiki/Bou%C5%99%C5%88%C3%A1k ● http://www.ceskehory.cz/objekty/data/ski/lanovka-komari-vizka/image.jpg ● http://www.e- dovolena.cz/?search=kom%C3%A1%C5%99%C3%AD+v%C3%AD%C5%BEka&kat=03 ● http://www.horskyhotelbournak.ic.cz/fotogalerie_de.html Autor: Mgr. Hana Štolová


Stáhnout ppt "Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu."

Podobné prezentace


Reklamy Google