Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Parametry počítačových zdrojů Jaký typ zdroje máme: AT či ATX (AT se dnes již nepoužívá) Výkon zdroje – určuje nám jaký maximální odběr el. proudu nám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Parametry počítačových zdrojů Jaký typ zdroje máme: AT či ATX (AT se dnes již nepoužívá) Výkon zdroje – určuje nám jaký maximální odběr el. proudu nám."— Transkript prezentace:

1

2 Parametry počítačových zdrojů Jaký typ zdroje máme: AT či ATX (AT se dnes již nepoužívá) Výkon zdroje – určuje nám jaký maximální odběr el. proudu nám zdroj dovolí (dnes min. 400 W)

3 Zdroje AT Jedná se o mechanicky spouštěné počítačové zdroje, které jsou zakončeny konektory P8 a P9 (zapojit černými vodiči k sobě) Dodávají pouze dvě napěťové úrovně 12 V a 5 V Barva vodičeNapětí [ V ] černáZem červená+ 5 bílá-5-5 žlutá+ 12 modrá- 12

4 Zdroje ATX Jedná se o spínané zdroje – tlačítkem na čelním panelu se pouze aktivuje elektronický obvod, který sepne zdroj. Dodávají tři napěťové úrovně: 3,3 V, 5 V a 12 V Napájení základní desky je zajištěno přes 20 či 24 pinový konektor

5 Zdroje ATX

6 Konektor Power +12 V Jedná se o napájení mikroprocesoru od Pentií 4

7 Peripheral Power a Floppy Power Peripheral Power slouží pro napájení dalších komponent (pevné disky, optické mechaniky…) Floppy power – slouží pro napájení disketové mechaniky Peripheral PowerFloppy Power

8 Konektor SATA Slouží pro napájení SATA pevných disků

9 Pracovní otázky: 1. K čemu slouží počítačové zdroje? 2. Napište barvy vodičů u počítačových zdrojů a jejich napěťové úrovně? 3. Jaký je rozdíl mezi zdroji AT a ATX? 4. Jaké konektory najdeme na počítačovém zdroji a k čemu slouží?

10 Použité zdroje: HORÁK, Jaroslav. Hardwaer: učebnice pro pokročilé. 3. vydání. Brno: CP Books, a.s., 2005. ISBN 80-251-0647-0.


Stáhnout ppt "Parametry počítačových zdrojů Jaký typ zdroje máme: AT či ATX (AT se dnes již nepoužívá) Výkon zdroje – určuje nám jaký maximální odběr el. proudu nám."

Podobné prezentace


Reklamy Google