Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."— Transkript prezentace:

1

2 Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu.

3

4 V MHD rozeznáváme následující typy dopravních cest: 1)Tramvajové cesty 2) Trolejbusové a autobusové cesty 3) Dopravní cesty městských rychlodrah 4) Ostatní druhy dopravních cest

5 1. Tramvajové cesty   Mohou být součástí pozemní komunikace.  Mohou být vyvýšené středové pásy. ( Trať je vedena v ose komunikace, šíře tramvajového pásu 6,5m a vozovka 3,5m)

6 1. Tramvajové cesty  Jsou vedeny po samostatném tělese.

7 2. Trolejbusové a autobusové cesty Jsou vedeny po městských komunikacích, stejně jako ostatní nekolejová doprava ve městě musí vyhovovat parametrům jízdy.

8 3. Dopravní cesty městských rychlodrah Jedná se o samostatné drážní těleso bez křížení s trasami jiných doprav, kde přestupování a návaznosti na jiné dopravy je pouze v přestupních stanicích Tyto cesty jsou: Podzemní – metro Pozemní – metro Černý most Nadzemní – Berlín U- a S-Bahn

9 4. Ostatní druhy dopravních cest lanovky

10  1.Vyjmenuj dopravní cesty v MHD?  2.Popiš tramvajové cesty?  3.Co by si zařadil do ostatních cest?

11 ŽEMLIČKA, Zdeněk; MYNAŘÍK, Jaroslav. Doprava a přeprava 1. díl. Praha: Nadatur, 2008, ISBN 80-7270-030-8 (BROŽ.). ŠIROKÝ, Jaromír. Základy technologie a řízení dopravy, Vyd. 1. Pardubice: Institut Jana Pernera, 2007, ISBN 978-80-7194-983-1 (BROŽ). http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/B arrantram.jpg/220px-Barrantram.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/Pr aha%2C_Letn%C3%A1%2C_Milady_Hor%C3%A1kov%C3%A9.jpg/ 220px- Praha%2C_Letn%C3%A1%2C_Milady_Hor%C3%A1kov%C3%A9.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Si dl._Cerveny_vrch-z_centra.jpg/220px-Sidl._Cerveny_vrch- z_centra.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_Mal%C3%A1_Strana,_Pet%C5%9 9%C3%ADn,_Neboz%C3%ADzek,_jedouc%C3%AD_lanovka.JPG Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek."

Podobné prezentace


Reklamy Google