Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ČísloIII/2 Zpracoval Petr FaltusICT 1 Název produktu Návody Vyjmout, kopírovat, vložit Číslo produktu 12 Použito 20.1.2011 Základní škola, Znojmo, Mládeže VY_32_ZAZNAM_ICT1.12

2 Návody Vyjmout, kopírovat a vložit

3 VYJMOUT → VLOŽIT Funkce Vyjmout → Vložit (přesunutí) umožňuje vyjmutí určitých textových a grafických položek z dokumentů sady Office a dalších programů a jejich vkládání do jiného dokumentu sady Office. Můžete například vyjmout text z e- mailové zprávy, data ze sešitu nebo datového listu a grafiku z prezentace a poté vše vložit do dokumentu. Vyjmutí a následné vložení lze provést několika způsoby.

4 VYJMOUT → VLOŽIT pravé tlačítko myši Označte daný text, přesuňte kurzor dovnitř výběru a stiskněte pravé tlačítko myši. Zvolte funkci Vyjmout a tím se text uloží do schránky. Přesuňte kurzor na požadované místo v dokumentu nebo jinam, opět stiskněte pravé tlačítko a zvolte Vložit.

5 VYJMOUT → VLOŽIT Panel nástrojů Standartní Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Vyjmout a Vložit na Panelu nástrojů Standartní.

6 VYJMOUT → VLOŽIT Řádek nabídek Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Vyjmout a Vložit v Řádku nabídek.

7 VYJMOUT → VLOŽIT Klávesové zkratky Další možností je použití klávesových zkratek. Označte daný text a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + X. Pro vložení přemístěte kurzor na požadované místo a použijte klávesovou zkratku Ctrl + V.

8 VYJMOUT → VLOŽIT Přetažení levým tlačítkem myši Jednoduchou a rychlou možností je přetažení myší. Označte text a přemístěte kurzor dovnitř výběru. Stiskněte levé tlačítko myši, držte je a přesuňte text na libovolné místo. Poté tlačítko uvolněte.

9 KOPÍROVAT → VLOŽIT Funkce Kopírovat → Vložit umožňuje kopírování určitých textových a grafických položek z dokumentů sady Office a dalších programů a jejich vkládání do jiného dokumentu sady Office. Můžete například kopírovat text z e- mailové zprávy, data ze sešitu nebo datového listu a grafiku z prezentace a poté vše vložit do dokumentu. Kopírování a následné vložení lze provést několika způsoby.

10 KOPÍROVAT → VLOŽIT Pravé tlačítko myši Označte daný text, přesuňte kurzor dovnitř výběru a stiskněte pravé tlačítko myši. Zvolte funkci Kopírovat a tím se text uloží do schránky. Přesuňte kurzor na požadované místo v dokumentu nebo jinam, opět stiskněte pravé tlačítko a zvolte Vložit.

11 KOPÍROVAT → VLOŽIT Panel nástrojů Standartní Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte tlačítka Kopírovat a Vložit na Panelu nástrojů Standartní.

12 KOPÍROVAT → VLOŽIT Řádek nabídek Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Kopírovat a Vložit v Řádku nabídek.

13 KOPÍROVAT → VLOŽIT Klávesové zkratky Další možností je použití klávesových zkratek. Označte daný text a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + C. Pro vložení přemístěte kurzor na požadované místo a použijte klávesovou zkratku Ctrl + V.

14 KOPÍROVAT → VLOŽIT Přetažení levým tlačítkem myši Jednoduchou a rychlou možností je přetažení myší. Označte text a přemístěte kurzor dovnitř výběru, stiskněte klávesu Ctrl a nechte ji přidrženou. Stiskněte levé tlačítko myši, držte je a přesuňte text na libovolné místo. Poté tlačítko uvolněte. Nakonec uvolněte klávesu Ctrl.

15 VYJMOUT, KOPÍROVAT → VLOŽIT Přetažení pravým tlačítkem myši Kombinovanou možností je přetažení pravým tlačítkem myší. Označte text a umístěte kurzor dovnitř výběru. Stiskněte pravé tlačítko myši, nechte je přidržené a přesuňte text na libovolné místo. Uvolněte tlačítko myši a teprve v této chvíli zvolte Přesunout sem nebo Zkopírovat sem.


Stáhnout ppt "EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google