Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním."— Transkript prezentace:

1 Krkonoše

2 Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním hřebenu. Přes její vrchol prochází česko-polská státní hranice. Na severní polské straně spadají srázy do údolí Lomničky, na jižní české do Obřího dolu. Západní svahy se snižují do Úpské rašeliny a východní klesají v Obří hřbet.

3 Skalnatý holý vrchol má rozlohu 30 akrů. Díky své výšce poskytuje neomezený panoramatický výhled do daleké krajiny České republiky a Polska. Průměrná roční teplota se tu pohybuje kolem 0,2 ºC.

4 Na vrcholu hory bylo postaveno několik staveb - Polská bouda s meteorologickou stanicí, konečná stanice lanovky z Pece pod Sněžkou, kamenný trigonometrický obelisk a 14 m vysoká rotundová kaple sv. Vavřince, která je nejstarším objektem na vrcholu Sněžky.

5 Raritou je Česká poštovna, která je nejvýše položenou poštovnou v České republice. Můžete odtud poslat poštu s razítkem Poštovna na Sněžce. Sněžka je vyhledávaný turistický cíl a rozhledový bod. Vede na ni několik tras - turistických, běžeckých i cyklistických. Nejčastějším výchozím bodem je Pec pod Sněžkou, kde je také nástupní stanice sedačkové lanovky z Pece pod Sněžkou na vrchol Sněžky. Z vrcholu Sněžky vedou značené turistické trasy směrem k Luční boudě, do Špindlerova Mlýna, Pece pod Sněžkou nebo do Horní Malé Úpy.

6 Sněžka v zimě Sněžka v létě

7 Špindlerův Mlýn Horské město a jedno z nejvýznamnějších rekreačních středisek v Krkonoších. Nachází se v údolí řeky Labe při soutoku s Dolským potokem severně od Vrchlabí.K obci náleží řada okolních samot a horských osad. Již v 19. století zde bylo významné rekreační letovisko. Rozvoj Špindlerova Mlýna nastal po první světové válce, kdy zde bylo vybudováno mnoho hotelů a penzionů. Nachází se zde největší a nejfrekventovanější lyžařský areál ve Sv. Petru.

8 V zimě nabízí ideální podmínky pro sjezdové lyžování, snowboarding a běh na lyžích. Bylo tu vybudováno několik lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Lyžařské sjezdovky jsou vybaveny moderním systémem umělého zasněžování, který umožňuje kvalitní lyžování až 5 měsíců v roce. V provozu je 5 lanových drah - 1 dvousedačková (Svatý Petr), 1 třísedačková (Labská) a 3 čtyřsedačkové (Svatý Petr, Medvědín, Labská); a 12 vleků.

9 Most ve Špindlerově Mlýně Sjezdovka

10 Zdroj : Wikipedie Google České hory Eliška Rajmová


Stáhnout ppt "Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním."

Podobné prezentace


Reklamy Google