Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k upevnění vztahů v kolektivu, kamarádství, schopnosti řešit konflikty. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

2 a b SPOLUŽÁCI KAMARÁDI

3 SPOLUŽÁCI– KAMARÁDI Ve škole, ve třídě, ve školní družině máme spoustu kamarádů. Každý z nich je jiný. Někdo je velký, někdo malý. Někdo je hubený, někdo baculatý. Někdo nosí brýle, jiný neumí dobře vyslovovat hlásku R. V kolektivu se může potkat Čech s Ukrajinkou, Vietnamcem, Romem, Slovákem, Polákem. Jakoukoliv odlišnost nechápeme jako důvod k odlišnému chování. I když jsme každý jiný, můžeme být kamarádi. Mít kamarády je velké štěstí.

4 Umíš řešit konflikt? Umíš si poradit s problémem ? HRA: Jak se zachováme? Pomůcky: karty s příklady nejrůznějších životních situací, se kterými se děti denně setkávají při činnostech ve škole. -Tvému kamarádovi se posmívají -Spolužák ti snědl svačinu -Spolužačka potřebuje půjčit gumu -Kamarád nemá domácí úkol Žáci ve dvojicích předvádějí situaci, kterou si předem vylosovali, a její vhodné řešení.

5 Rozumíš těmto pojmům? Slušnost Úcta Ohleduplnost Důvěra Vstřícnost Solidarita Opatrnost Jak by jsi se zachoval?

6 Kdo je KAMARÁD? JE TO TEN kdo pomůže kdo poradí kdo je s tebou, když ho potřebuješ. Zazpívej si písničku,,Není nutno, není nutno“ Vyprávěj o svém kamarádovi Nakresli svého kamaráda

7 TAJENKA Znám kouzelné slovíčko Dodržuji daná Když máme problém, měli bychom si Budova, ve které se učíme Když potkám dospělou osobu Na své lavici si udržuji Nelžu, snažím se říkat

8 Řešení tajenky Znám kouzelné slovíčko Dodržuji daná Když máme problém, měli bychom si Budova, ve které se učíme Když potkám dospělou osobu Na své lavici si udržuji Nelžu, snažím se říkat DE K U J I PRAV I D L A P OM Á H A T ŠK O L A PO Z D R A V Í M P OŘ Á D E K PR A v D u

9 Použité materiály: Archiv autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google