Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře."— Transkript prezentace:

1

2  Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře

3

4  Je původní živnostenský úřad, který plní další funkce ( dle zákona č. 214/2006 Sb.),  Tím se rozšířila pravomoc živnostenských úřadů jako centrálních registračních míst  Rovněž byly sjednoceny formuláře, na kterých musí podnikatelský subjekt žádat o živnostenské oprávnění.  CEFIF přijímá výhradně JRF.

5 Na CRM je možno prostřednictvím jednotného registračního formuláře podat tyto registrace, resp. přihlášky do následujících evidencí: Ve vztahu k živnostenskému úřadu: ohlášení živnosti, ohlášení živnosti, žádost o koncesi. žádost o koncesi. Ve vztahu k úřadu práce: hlášení volného pracovního místa, resp. jeho obsazení. hlášení volného pracovního místa, resp. jeho obsazení.

6  Ve vztahu k finančnímu úřadu: přihláška k daňové registraci pro PO, přihláška k daňové registraci pro PO, přihláška k registraci k DPH přihláška k registraci k DPH (dani z přidané hodnoty), (dani z přidané hodnoty), přihláška k registraci k dani z nemovitosti, přihláška k registraci k dani z nemovitosti, přihláška k registraci k dani silniční, přihláška k registraci k dani silniční, přihláška k registraci k dani z příjmů ze závislé přihláška k registraci k dani z příjmů ze závislé činnosti činnosti

7

8  Část A – PODNIKATEL  Identifikuje údaje o firmě a sídle firmy.  V tomto případě se firma jmenuje „Podnikatel“.  Adresa sídla je VŽDY adresou školy.  Vyberte si, co je ve vašem případě  název obce, část obce a okres. Část: 01podnikatel 02sídlo

9  Část A – PODNIKATEL  Předmět podnikání si nemůžete vymyslet.  Vyberte ho ze seznamu živností dle  přílohy živnostenského zákona.  VŽDY vyplnit datum.

10 DRUHY ŽIVNOSTÍ JSOU : DRUHY ŽIVNOSTÍ JSOU : ŽIVNOSTI ŘEMESLNÉ ŽIVNOSTI ŘEMESLNÉ ŽIVNOSTI VÁZANÉ ŽIVNOSTI VÁZANÉ ŽIVNOSTI VOLNÉ Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona (80 oborů činnosti) ŽIVNOSTI VOLNÉ Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona (80 oborů činnosti) KONCESOVANÉ ŽIVNOSTI KONCESOVANÉ ŽIVNOSTI

11  Část A – PODNIKATEL  Místo pro 1-2 členy statutárního orgánu.  Pokud máte jednatelů více, na 3. – X. nutno  použít přílohu pro statutární orgán. Členem  Statutárního orgánu je vždy konkrétní ŽÁK.

12  Část B – DAŇOVÁ REGISTRACE  Povinné k vyplnění jsou červená místa.

13 Část C – OZNÁMENÍ PRACOVNÍHO MÍSTA Není povinné vyplnit pro FF. Část D – PŘÍLOHY Vyplníte podle počtu příloh, které jednotlivým úřadům zasíláte.


Stáhnout ppt " Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře."

Podobné prezentace


Reklamy Google