Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z vepřového masa Téma: Vepřové guláše Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Vendulka Štěrbová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou vepřových gulášů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor Gastronomie do předmětu „Technologie“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2

3 Na přípravu gulášů používáme: * plec * bůček Druhy základů: * cibulový * cibulo-paprikový

4 Segedínský guláš: * vepřový bůček s.k. nakrájíme na kostky vložíme na cibulopaprikový základ, sůl, kmín – dusíme doměkka. Přidáme překrájené kysané zelí – podusíme, zahustíme zásmažkou a provaříme. Před koncem přidáme mléko a dosolíme – provaříme.

5 Segedínský guláš speciál: * vepřová plec b.k. nebo ořez – nakrájíme na kostky, vložíme cibulopaprikový základ (na slanině), sůl, kmín, vývar B a maso dusíme. V polovině dušení přidáme kysané zelí, vývar B a opět dusíme, zahustíme zásmažkou – provaříme. Nakonec zjemníme kyselou smetanou, dosolíme a provaříme.

6 Maďarský vepřový perkelt: * vepř. bůček s.k. nakrájíme na kostky, vložíme na cibulopaprikový základ, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Dochutíme rajčatovým protlakem, česnekem, zjemníme smetanou, provaříme, dosolíme.

7 Vepřový guláš: * vepř. ořez nebo plec b.k nakrájíme na kostky, připravíme cibulopaprikový základ, rajčatový protlak, sůl, česnek, kmín – přidáme maso a dusíme. Zahustíme světlou zásmažkou, rozšleháme, zalijeme vodou, majoránka – provaříme, dosolíme.

8 * Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN * Čermáková, Ludmila. Technologie. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová."

Podobné prezentace


Reklamy Google