Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítáme absolventy FMV na Dni s VŠE! „22 věcí, které mne naučilo 22 let podnikání aneb jasně jsem pochopil, že člověk nemůže být šťastný, pokud myslí jen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítáme absolventy FMV na Dni s VŠE! „22 věcí, které mne naučilo 22 let podnikání aneb jasně jsem pochopil, že člověk nemůže být šťastný, pokud myslí jen."— Transkript prezentace:

1 Vítáme absolventy FMV na Dni s VŠE! „22 věcí, které mne naučilo 22 let podnikání aneb jasně jsem pochopil, že člověk nemůže být šťastný, pokud myslí jen na sebe“ 16. května 2015 Ing. Petr Sýkora, MBA

2 2 1953 - 1991 Fakulta patřila k celostátně prestižním ve výuce oborů ekonomika zahraničního obchodu, ekonomika vnitřního obchodu a cestovní ruch. Fakulta obchodní od 1953 do 1991 Fakulta mezinárodních vztahů od 1991

3 3 Úspěšně se rozvíjí Centrum pro evropská studia (CES), Centrum pro studium asijských ekonomik (CSAE) a také Institut pro udržitelné podnikání Vyučujeme obory Mezinárodní obchod, Podnikání a právo, Cestovní ruch, Evropská integrace, Mezinárodní politika a diplomacie a Politologie Co důležitého přináší období od roku 1991? Vyučujeme programy International Business, Bachelor of International Business, International and Diplomatic Studies v angličtině Nabízíme bakalářské, magisterské a doktorské studium

4 4 Co důležitého přináší období od roku 1991? 2012: obor Mezinárodní obchod získal prestižní mezinárodní akreditaci EPAS Evropské asociace pro rozvoj managementu a v roce 2015 byla akreditace potvrzena pro další 3 roky Francouzsko-český institut řízení (IFTG) nabízí magisterské studium MASTER Management et Administration des Entreprises (francouzská obdoba MBA) Úspěchy slaví EGEI – Master of Arts in Economics of Globalisation and European Integration (program Erasmus Mundus).

5 5 Kde najdete absolventy FMV? V byznysu V diplomacii V cestovním ruchu V mezinárodních organizacích V institucích Evropské unie V politice Ve vládních institucích

6 6

7 7 FMV: největší fakulta na VŠE s téměř 5 000 studenty

8 8 Více než 400 studentů studuje každý rok v zahraničí výměnou za stejný počet přijíždějících. Společný výzkum se zahraničními univerzitami Studium dvou jazyků na vysoké úrovni – výběr z osmi (včetně italštiny, švédštiny nebo čínštiny) Možnost semestrálního studia na 230 partnerských univerzitách po celém světě Nabízíme desítky kurzů v angličtině a dalších jazycích. Nabídka letních škol na partnerských univerzitách po celém světě Každý semestr přednáší hostující profesoři z celého světa. Učitelé z FMV zapojeni do výuky na zahraničních univerzitách. Mezinárodní rozměr FMV?

9 9 Jak se nám daří propojovat s praxí? Nabízíme tříměsíční stáže na Stálé misi České republiky při OSN v New Yorku a v Ženevě Vybraní studenti absolvují výjimečnou stáž v Bruselu v Czech Business Representation – CEBRE Studenti získávají zkušenosti na Ministerstvu zahraničních věcí a Ministerstvu průmyslu a obchodu Nabízíme 6týdenní stáž na Stálém zastoupení ČR při EU v Bruselu Nabízíme stáže v tuzemských i zahraničních firmách (LASVIT, MIBCON, ČEPRO aj.)

10 10

11 11 Aktivity studentů FMV: Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti Spolupráce na sběru dat Executive Opinion Survey – Global Competitiveness Report Světového ekonomického fóra (WEF)

12 12 Aktivity studentů FMV: Studentská organizace Junior Diplomative Initiative Diplomatické salony, semináře, exkurze na ambasády, modelové simulace

13 13 Aktivity studentů FMV: Simulace OSN - PragueMUN

14 14 Úspěchy studentů FMV: účast na prestižních modelech OSN (Hamburk, Brusel, Ženeva, Londýn, Boston aj.)

15 15 Jakých dalších úspěchů dosáhli naši studenti? Studenti vedlejší specializace Komerční komunikace reprezentovali školu na soutěži L‘ORÉAL (2011) Pravidelné úspěchy na národní a mezinárodní úrovni studentů vedlejší specializace Komerční komunikace (L ´Oréal Brandstorm) Michala Kvapilová získala titul mistryně evropských univerzit v beach volejbalu (2012) Emílie Valentová vybojovala 3. místo v KMPG International Case Competition (2012) Silvia Bobeková se stala členkou vítězného týmu v soutěži Projektový manažer roku (2012) Martina Čapková se stala vicemistryní světa ve florbalu (2012)

16 16 Jakých dalších úspěchů dosáhli naši studenti? Studenti FMV vyhráli studentskou kategorii Popai Students Awards (2014) Delegace Davida Polacha na simulaci jednání WTO vyhlášena jako nejúspěšnější (2014) Zdeněk Štěpánek se stal EU Careers ambasadorem na VŠE (2014) Vojtěch Koutník získal cenu Outstanding Delegate na modelu EU v Ankaře (2013) Jakub Smolka obdržel cenu Best Delegate Award na modelu OSN v Praze (2013)

17 17 Oceňuje praxe naše absolventy? „Pokud by se člověk měl rozhodovat o studiu na základě získaného platu, bezpochyby by musel zamířit na pražskou Vysokou školu ekonomickou, jejíž absolventi deklarují po čtyřech až pěti letech kariéry nejvyšší měsíční příjem. Ti, kdo studovali na Fakultě mezinárodních vztahů této školy, mají podle výsledků šetření dokonce přes 57 tisíc korun měsíčně.“ Zdroj: lidovky.cz

18 18

19 19 Události na FMV: Přednášky významných osobností (E. H. Coolidge, L. Bradáčová, J. Katainen – místopředseda EK)

20 20 Události na FMV: 7. Evropský den na VŠE

21 21 Události na FMV: Debata s Lubomírem Zaorálkem o ZP ČR

22 22 Události na FMV: Den otevřených dveří 2015 DOD 2015 přilákal přes 700 zájemců o studium. Poprvé v historii se nám podařilo naplnit dvě přednáškové auly. Zájemci mohli sledovat online přenos i z domu.

23 23 Události na FMV: Letní soutěž „Vezmi svou FMV do světa!“

24 24 Události na FMV: Letní soutěž „Vezmi svou FMV do světa!“ Fotografie z 27 zemí světa

25 25 Události na FMV: Promoce

26 26 Události na FMV: Setkání absolventů FMV – Den s VŠE 2014

27 27 Události na FMV: Odborná setkání absolventů FMV 2x ročně

28 28 Události na FMV: Kulatý stůl - Perspectives of East Asia and Role of Korea, Czech-Korea Future Relationships

29 29 Události na FMV: Konference TTIP – přínosy a výzvy pro ČR a EU

30 30 Události na FMV: Konference Konkurenceschopst ČR 2015: Strategie jejího zvyšování

31 31 FMV v dobrých rukou Zleva: doc. Ing. Štěpán Müller, CSc., MBA (děkan FMV); doc. Ing. Ludmila Štěrbová; CSc. (proděkanka); doc. Ing. Martina Jiránková, Ph.D. (proděkanka); doc. Ing. Pavel Hnát, Ph.D. (proděkan) Ing. Mgr. Petr Štěpánek, Ph.D. (proděkan)


Stáhnout ppt "Vítáme absolventy FMV na Dni s VŠE! „22 věcí, které mne naučilo 22 let podnikání aneb jasně jsem pochopil, že člověk nemůže být šťastný, pokud myslí jen."

Podobné prezentace


Reklamy Google