Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají."— Transkript prezentace:

1 Vstupní a Výstupní zařízení

2 Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají kontakt počítače s okolím. Můžeme je rozdělit na vstupní zařízení, která odesílají informace z okolí dovnitř do počítače a výstupní zařízení, která naopak informace předávají zevnitř z počítače směrem ven. Dohromady označujeme tato zařízení jako vstupně-výstupní a můžeme za jejich pomoci počítače ovládat.

3 Vstupní zařízení Klávesnice Myš

4 Výstupní zařízení Monitor Tiskárna

5 Je monitor výstupní zařízení? Je klávesnice výstupní zařízení? Je myš vstupní zařízení? Je tiskárna vstupní zařízení? Mohli bychom bez vstupního a výstupní zařízení počítač ovládat? AnoNe Ano Ne AnoNe Ano Ne AnoNe

6 Toto je správná odpověď! Zpět

7 Toto je špatná odpověď Zpět


Stáhnout ppt "Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají."

Podobné prezentace


Reklamy Google