Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm."— Transkript prezentace:

1 STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm o Přesčas y zadarm o Malé nebo žádné výhody Malé nebo žádné výhody Bezmocnost při pracovně právních sporech Bezmocnost při pracovně právních sporech Kolektivní smlouva Kolektivní smlouva Mzda, kterou si zasloužíš Mzda, kterou si zasloužíš Zákonná pracovní doba TY A ODBORY – fungujeme SPOLEČNĚ Co můžeš pro sebe udělat Ty? Jenom 1% z čisté mzdy! Posílíš sám sebe i Tvoji odborovou organizaci a postaráš se o to, abychom Tvé zájmy mohli zastupovat lépe! S Tvojí podporou pracujeme pro Tebe! Tento leták vznikl ve spolupráci s Regionální radou ČMKOS Jihomoravského kraje Veškeré informace o členství v OS získáte: - v odborové organizaci u vás, - PV příslušného peněžního ústavu - na sekretariátu OS O možném založení odborové organizace na pracovišti se informujte na sekretariátu OS Spojení naleznete na: - vašich intranetových stránkách - stránkách OS www.osppap.cz OS pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví, nám. W. Churchilla 2, 113 59 Praha 3 Tel. 234 462 859 Fax. 234 463 210 mail: osppp@cmkos.cz

2 Tvoje práva – naše práce! Tvoje peníze – náš závazek! Podstatou naší práce je vyjednávání kolektivních smluv – každý rok se tím mohou zvýšit mzdy a zlepšit pracovní podmínky. Tak se Ti může zvýšit mzda a zlepšit Tvůj životní standard. Tvoje ochrana – naše práce! V případě sporu stojíme na Tvé straně: jako člen odborů máš nárok na bezplatnou právní poradu a právní zastoupení u soudu. Pomůžeme Ti dostát Tvého práva Tvoje výhoda - naše síla! Čím je početnější odborová organizace, tím je větší její síla. S touto silou v zádech se výrazně zlepšuje pozice odborářů při vyjednáváních. Můžeme tak např. dosáhnout požadovaného navýšení platů a postavit se za jednotlivce – za Tebe. Tvoje odbory ve firmě – Tvoje pojistka! Zástupci odborové organizace ve firmě se postarají, aby Ti odbory byly nablízku při řešení velkých i malých problémů, které s sebou život v práci přináší. Tvůj prospěch – naše vědomosti! Ať při osobních jednáních s vedením firmy či při vyjednáváních kolektivních smluv – jako člen odborů profituješ ze znalostí a zkušeností našich spolupracovníků. Nejsi bez ochrany Otázka: Proč si pojišťuješ svoje auto, svůj dům, svůj život, dokonce i svojí dovolenou – ale svoje pracovně právní nároky ne? Protože věříš, že je vše beztak už předem stanoveno? Špatná odpověď! Správná odpověď: Když firmy rozhodují samy bez odborů – bez kolektivní smlouvy, nemohou být vyjednány pro zaměstnance různé výhody i nad rámec zákonných předpisů Pokud existuje ve firmě odborová organizace, zaměstnavatelé sami rozhodovat nemohou! A to je dobře. Může Ti to přinést například: navýšení mzdy benefity regulovanou pracovní dobu navýšené odstupné jasná ujednání ohledně dovolené příspěvek na stravování příspěvek na penzijní a životní pojištění Silné odbory pro Tebe mohou udělat mnoho Jak to funguje? Myslíš, že vyšší platy padají z nebe? Ne, odbory je vyjednávají! Myslíš, že zaměstnavatel investuje dobrovolně do ochrany zaměstnance? Velice zřídka. Odbory musejí dohlížet na dodržování bezpečnosti práce! Myslíš, že možnost delší dovolené je dárek? Ne, je to práce odborů! Myslíš, že zákonná pracovní doba je samozřejmostí? Špatně i na toto musí odbory dbát! Myslíš, že si to všechno můžeš zařídit sám? Asi sotva….. A co uděláš když to sám nezvládáš? Správně: Přivolej posilu! Posila – my tomu říkáme odbory. Odbory, které mohou pro Tebe i s Tebou udělat mnoho – a to jen za Tvůj členský příspěvek !


Stáhnout ppt "STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm."

Podobné prezentace


Reklamy Google