Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti radonu.

2 Radon - je radioaktivní, bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu. Zvýšený výskyt radonu v určité lokalitě s sebou přináší nárůst nebezpečí výskytu rakoviny plic. Radon díky své vysoké ionizační schopnosti může způsobit porušení DNA. Špatné DNA pak může zapříčinit nekontrolovatelné množení buněk – rakovinu. Při špatně provedeném základu domu (špatná izolace základů, popraskaná podlaha, prkenná podlaha bez izolace, špatně utěsněné prostupy inženýrských sítí), může docházet k nasávání radonu do vnitřního prostředí objektu. Dalším zdrojem radonu je stavební materiál (rynholecká škvára). V současnosti jsou všechny stavební materiály na českém trhu pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Česká republika se díky geologické stavbě řadí k zemím s vyšší průměrnou koncentrací radonu v bytech. Radon - je radioaktivní, bezbarvý plyn, bez chuti a zápachu. Zvýšený výskyt radonu v určité lokalitě s sebou přináší nárůst nebezpečí výskytu rakoviny plic. Radon díky své vysoké ionizační schopnosti může způsobit porušení DNA. Špatné DNA pak může zapříčinit nekontrolovatelné množení buněk – rakovinu. Při špatně provedeném základu domu (špatná izolace základů, popraskaná podlaha, prkenná podlaha bez izolace, špatně utěsněné prostupy inženýrských sítí), může docházet k nasávání radonu do vnitřního prostředí objektu. Dalším zdrojem radonu je stavební materiál (rynholecká škvára). V současnosti jsou všechny stavební materiály na českém trhu pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Česká republika se díky geologické stavbě řadí k zemím s vyšší průměrnou koncentrací radonu v bytech.

3 Radon je radioaktivní

4

5

6

7 1.otázka: Jsou všechny stavební materiály i v dnešní době pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost? 2. otázka: Vyskytuje se radon v dnešní době v České republice? 1.otázka: Jsou všechny stavební materiály i v dnešní době pod kontrolou Státního úřadu pro jadernou bezpečnost? 2. otázka: Vyskytuje se radon v dnešní době v České republice? Použité zdroje: vlastní zdroje ANO


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci proti."

Podobné prezentace


Reklamy Google