Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu při obložení stropu.

2 Obložením stropu docílíme estetického efektu místnosti nebo snížení podhledu a tím zvýšení tepelně zvukové izolace. Podle způsobu konstrukce rozdělujeme:  obklad trámových stropů  stropní obklad z prken  stropní obklad z tabulí  kazetový stropní obklad  akustický stropní obklad  konstrukce větracích stropů. Obložením stropu docílíme estetického efektu místnosti nebo snížení podhledu a tím zvýšení tepelně zvukové izolace. Podle způsobu konstrukce rozdělujeme:  obklad trámových stropů  stropní obklad z prken  stropní obklad z tabulí  kazetový stropní obklad  akustický stropní obklad  konstrukce větracích stropů.

3 Obklad trámových stropů: Stropy, z nichž vystupují trámy nebo obložení tvoří falešný strop. Z estetických důvodů se neopracované trámy obkládají prkny nebo dýhovanými materiály. Falešné trámy se připevňují na omítnutý strop, omítnuté plochy zůstávají viditelné. Obklad trámových stropů: Stropy, z nichž vystupují trámy nebo obložení tvoří falešný strop. Z estetických důvodů se neopracované trámy obkládají prkny nebo dýhovanými materiály. Falešné trámy se připevňují na omítnutý strop, omítnuté plochy zůstávají viditelné. Stropní obklad z tabulí: Provádí se z dřevěných materiálů dýhovaných nebo povrchově upravených laminováním. Stropní obložení je členité pomocí přiznaných spár mezi hranami tabulí. Stropní obklad z tabulí: Provádí se z dřevěných materiálů dýhovaných nebo povrchově upravených laminováním. Stropní obložení je členité pomocí přiznaných spár mezi hranami tabulí.

4 Kazetový stropní obklad: Kazetovými stropy označujeme stropní obložení s čtvercovými nebo pravoúhlými plasticky uspořádanými poli (kazetami) Hranici mezi kazetami tvoří lišty, rámy, luby(vlysy) nebo falešné trámy. Kazetový stropní obklad: Kazetovými stropy označujeme stropní obložení s čtvercovými nebo pravoúhlými plasticky uspořádanými poli (kazetami) Hranici mezi kazetami tvoří lišty, rámy, luby(vlysy) nebo falešné trámy.

5 Stropní obklad z prken: Celá stropní plocha je obložena prkny. Jsou spojeny na pero, na pero s drážkou, na polodrážku, přeplátovaním nebo uloženy s mezerami přes sebe. Viditelné upevnění prken se provádí pomocí hřebíků nebo vrutů. Stropní obklad z prken: Celá stropní plocha je obložena prkny. Jsou spojeny na pero, na pero s drážkou, na polodrážku, přeplátovaním nebo uloženy s mezerami přes sebe. Viditelné upevnění prken se provádí pomocí hřebíků nebo vrutů.

6

7 Akustický stropní obklad: Stropní obložení pohlcující zvuk nazýváme akustickými stropy. Používá se přerušovaná vrchní obkladová vrstva a podkladní porézní materiály, které pohlcují zvuk. Konstrukce větracích stropů : Větrací stropy přivádějí do místnosti čerství vzduch vedený stropními dutinami klimatizačních zařízení. Akustický stropní obklad: Stropní obložení pohlcující zvuk nazýváme akustickými stropy. Používá se přerušovaná vrchní obkladová vrstva a podkladní porézní materiály, které pohlcují zvuk. Konstrukce větracích stropů : Větrací stropy přivádějí do místnosti čerství vzduch vedený stropními dutinami klimatizačních zařízení.

8 Estetického efektu místností Nebo snížením podhledu a tím zvýšení tepelně zvukové izolace Obklad trámových stropů Stropní obklad z prken Stropní obklad z tabulí Kazetový stropní obklad a) b) a) b) c) d) e) f) Akustický stropní obklad Kazetový stropní obklad Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu."

Podobné prezentace


Reklamy Google