Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_12.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_12."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_12 větný rozbor pro 7.ročník TEMA : skladba ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011

2 Anotace Autor: Mgr. Kateřina Křížová Jazyk: čeština Výukový materiál je určen žákům základní školy 7. třídy Zaměření: Výukový materiál je zaměřen na souhrnný jazykový rozbor pro 7. ročník ZŠ. K danému souvětí jsou uvedeny jednotlivé úkoly, které by měli žáci 7. třídy zvládat. Za každým úkolem následuje řešení. Specifické potřeby: interaktivní tabule Klíčová slova: jazykový rozbor Klíčové kompetence: k učení, k řešení problému, komunikativní Na výukový materiál reagovali žáci pozitivně.

3 Větný rozbor

4 I když stále intenzivně procvičujeme vyjmenovaná slova, stále v nich chybujeme, proto je neustále opakujeme.

5 úkoly Vyhledej a urči přísudky. Kolik přísudků je? Jedná se o větu jednoduchou, souvětí? Podle čeho to poznáš? Urči větu hlavní a druh vedlejší věty. Zkus vedlejší větu převést na větný člen.

6 řešení Vyhledej a urči přísudky. procvičujeme (Přs); chybujeme (Přs); opakujeme(Přs) Kolik přísudků je? Jedná se o větu jednoduchou, souvětí? Podle čeho to poznáš? 3 – souvětí; podle počtu přísudků Urči větu hlavní a druh vedlejší věty. 1VV přípustková; 2VH; 3VH Zkus vedlejší větu převést na větný člen. I přes opakování…

7 úkoly V 1. větě urči větné členy. I když stále intenzivně procvičujeme vyjmenovaná slova

8 řešení V 1. větě urči větné členy. PUZ PUZ I když stále intenzivně PřsPksPt4 procvičujeme vyjmenovaná slova

9 úkoly Ve druhé a třetí větě urči slovní druhy stále v nich chybujeme, proto je neustále opakujeme.

10 řešení Ve druhé a třetí větě urči slovní druhy 6 7 3 5 8 3 stále v nich chybujeme, proto je 6 5 neustále opakujeme.

11 úkoly Urči mluvnické kategorie Procvičujeme Od slovesa utvoř podmiňovací zp. minulý vyjmenovaná

12 řešení Urči mluvnické kategorie Procvičujeme – 1.os.; č.mn.; ozn.; přít.;činný byli bychom procvičovali Vyjmenovaná – 4.p.; č.mn.; druh tvrdá; mladý


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_12."

Podobné prezentace


Reklamy Google