Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Osciloskop v opravárenské praxi Vlastnosti osciloskopů o Umí zobrazit jak se mění el. napětí v čase o umožňuje zobrazit(přizpůsobit) el. Signál o Zaznamenat celý průběh

4 Osciloskop v opravárenské praxi Základní měření Pro takovéto měření využijeme jednokanálové osciloskopy, abychom si názorně ukázali měřené veličiny a vlastní zapojení.

5 Osciloskop v opravárenské praxi Měření Na zobrazení vidíme jaký je průběh při chodu motoru u vstřikovače, když tu máme vložen člen. Nezbytné pro objektivitu nezbývá vždy dodat, že vše je dáno správným nastavením a jmenovitými hodnotami.

6 Osciloskop v opravárenské praxi Měření Pokud chceme měřit protékající proud musíme do obvodu vložit tzv. bočník, jelikož bočník není součástí osciloskopu a tudiž by nedocházelo k měření proudu.

7 Osciloskop v opravárenské praxi Vysvětlení si zobrazovaných veličin 1. Zobrazení v závislosti na počtu měřených dílů 2. Velikost měřeného signálu 3. V jakém časem 4. Max. a min. výchylku Obr. Napěťové signály v obvodech osciloskopu

8 Osciloskop v opravárenské praxi Použitá literatura: o Š. Jičínský, Osciloskop a jeho využití v automobilové praxi, vyd. Grada Publishing, Praha 2006, ISBN 80- 247-1417-5, 238 s. o http://www.wikiskripta.eu/images/thumb/c/c6/Oscilosko p.png/500px-Osciloskop.png http://www.wikiskripta.eu/images/thumb/c/c6/Oscilosko p.png/500px-Osciloskop.png o J.Čupera, P. Štěrba, AUTOMOBILY 7 Diagnostika motorových vozidel, ISBN 978-80-903671-9-7, vyd. Avid, Brno 2007, 1. vyd, 195 s. o Gscheidle a kol., Tabulky pro automechanika, ISBN 978-80-86706-21-4, vyd. Europa-Sobotáles, Praha 2009, vyd.16, 496 s.


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."

Podobné prezentace


Reklamy Google