Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS. Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS. Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte."— Transkript prezentace:

1 Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS

2 Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte švédsky i finsky Je zde několik univerzit a společný kampus s knihovnou a výhledem na moře

3

4 Jak se dostat do Vaasy? Letadlem – Finnair (Vídeň – Helsinki – Vaasa) akceptují bez poplatku i zavazdla s velkou nadváhou, dobrá cena Letadlem a vlakem – Ryanair do Tampere, z Tampere vlakem (předem si vyřídit studentskou kartu, 50% sleva) Finnair.com; blue1.com; vr.fi

5 Ubytování ve Vaase Hlavní a jediný zprostředkovatel ubytování ve Vaase je VOAS http://www.voas.fi/main.php?l=e Doporučuji několik měsíců předem zažádat o ubytování Nejoblíbenější ERASMUS koleje: Tekla II, Linna, Loftis, Olympia (ostatní jsou daleko) Doporučuji LINNU !!!

6 T tekla II

7 Kde se najíst Mathilda – hlavní školní „menza“, cena za oběd s kartičkou studenta cca 2,50 euro, doporučuji Oskar – bufet v knihovně, sladkosti, káva, těstoviny s výbornými omáčkami Cotton Club – v areálu Fabriikki Jídelníčky: http://www.amica.fi/en/

8 Studium & Studovny Veškeré info o kurzech najdete na stránkách univerzity, přímo tento odkaz  http://tinyurl.com/42o3rbc http://tinyurl.com/42o3rbc Velmi ochotná je koordinátorka  Mrs. Juuli Savola (juuli.savola@uwasa.fi)juuli.savola@uwasa.fi TRITONIA, knihovna – možnost studia s PC 24hodin denně, 7 dní v týdnu (nutné vyřídit „key card“)

9 TRITONIA - knihovna

10 Školní akce & Party Studentská unie pořádá tzv. SIT-SIT party a jiné zajímavé akce! Tutoři organizují např.: movie nights, sauna course, finnish dinner, game nights, sightseeing tour, ice swimming etc. Ve Vaase jsou vyhlášené ERASMUS kluby: Hullu Pullo & Fontana (VIP karta zdarma od uni)

11

12 Výlety Doporučuji zůčastnit se výletu organizovného uni do Laponska!!! Visa free cruise Russia s cestovní kanceláří  http://www.aikamatkat.fi/ Finská města: Turku, Tampere, Helsinki, Porvoo, Pori Dále Stockholm (lodí z Helsinek), Riga, Tallin St. Petersburg

13

14

15

16 Vaasa The Perfect Place for Unforgettable Erasmus


Stáhnout ppt "Finsko Vaasa Erasmus 2011 Karolína Tichá FHS. Vaasa Vaasa je přístavní město, odkud se snadno dostanete trajektem do Švédska ( Umeå) Ve Vaase se domluvíte."

Podobné prezentace


Reklamy Google