Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z A H R A D Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z A H R A D Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."— Transkript prezentace:

1 Z A H R A D Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č. DUMu: VY_52_INOVACE_469 ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II. Tématický celek: ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II. Mgr. Zdenka Zavičáková Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Ukázka tvorby DUMu v Powerpointu slouží k probírání a procvičování učiva – Zahrady – společenstvo, typy zahrad,ukazuje výsledky lidské práce Práce je ukončena testem.

2 Z A H R A D Y PŘÍRODOVĚDA – 4. ROČNÍK

3 Venkovská zahrada Venkovská zahrada je lidmi upravený pozemek. Venkovská zahrada je lidmi upravený pozemek. Venkovská zahrada je typická barevností. Venkovská zahrada je typická barevností.enkovská

4 Venkovská zahrada K venkovské zahradě, která není nadmíru náročná na údržbu, v první řadě patří trvalky, ovocné stromy a keře. K venkovské zahradě, která není nadmíru náročná na údržbu, v první řadě patří trvalky, ovocné stromy a keře. Ovocné dřeviny poskytují stín, ochranu před větrem, jsou pohledné a přitom přinášejí mnoho užitku. Ovocné dřeviny poskytují stín, ochranu před větrem, jsou pohledné a přitom přinášejí mnoho užitku.

5 Okrasné zahrady

6 Zeleninová zahrada Ideální místo pro založení zeleninové zahrady je slunné, s úrodnou a propustnou půdou, která je dobře zásobena vodou a která je chráněná před větrem. Ideální místo pro založení zeleninové zahrady je slunné, s úrodnou a propustnou půdou, která je dobře zásobena vodou a která je chráněná před větrem. Pro úspěšné pěstování zeleniny je důležité střídání plodin. Pro úspěšné pěstování zeleniny je důležité střídání plodin.

7 Zeleninová zahrada Nejčastější plodiny : kapusta, červená řepa, fazole,hrách, celer, rajčata, salát, saturejka, kedluben, cibule,mrkev, salát, okurky, brambory, boby, máta, křen pór, cibule

8 Ovocné zahrady - sad Sad je ve svém původním významu specializovaná zahrada, která je primárně uzpůsobena pro pěstování ovocných stromů a keřů, je tedy zaměřena především na produkci ovoce ve větším měřítku. Sad je ve svém původním významu specializovaná zahrada, která je primárně uzpůsobena pro pěstování ovocných stromů a keřů, je tedy zaměřena především na produkci ovoce ve větším měřítku. zahrada ovocných stromůkeřůovoce zahrada ovocných stromůkeřůovoce

9 Ovocné zahrady V zahradách a v sadech na jaře vykvétají květy ovocných stromů. Po opylení květ odkvete a začne se vyvíjet plod.

10 Úkol : Na další straně je pro vás nachystáno několik obrázků. 1. Pojmenuj a napiš všechny činnosti, které jsou na obrázcích. 1. Pojmenuj a napiš všechny činnosti, které jsou na obrázcích. 2. Napiš, kterou práci na zahrádce rád děláš. 2. Napiš, kterou práci na zahrádce rád děláš. 3. Napiš názvy nářadí, které se používá při práci na zahradě. 3. Napiš názvy nářadí, které se používá při práci na zahradě.

11

12 Zdroje : Klipart : Office Microsoft PowerPointffice Microsoft Ilustrace : www.office.microsoft.com

13 Konec Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná


Stáhnout ppt "Z A H R A D Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."

Podobné prezentace


Reklamy Google