Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 © IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR PROJEKT:Nové kompetence lektorů dalšího vzdělávání pro zvýšení konkurenceschopnosti podniků MSK MODUL:10- Organizační opatření dle NV č. 406/2004 Sb.

2 © IHAS 2011  Hodnotí komplexně rizika pro bezpečnost a zdraví zaměstnanců  Při naplnění základních povinností vyplývajících z NV zaměstnavatel prohlašuje, že bude: a)Přijímat technická i organizační opatření, b)Klasifikovat všechny nebezpečné prostory do zón, c)Vést o naplňování požadavků písemný záznam,,Dokumentaci o ochraně před výbuchem“, Dokumentace o ochraně před výbuchem

3 © IHAS 2011 1)Pracovní instrukce 2)Osobní ochranné pracovní prostředky 3)Požadavky na zařízení v prostorách s nebezpečím výbuchu 4)Kvalifikace zaměstnanců 5)Údržba, kontroly, instalace, kalibrace, čištění, úklid, revize 6)Opravy 7)Systém povolování práce 8)Označování nebezpečných prostorů 9)Koordinační opatření Organizační opatření

4 © IHAS 2011 Ad. 3) Požadavky na zařízení v prostorách s nebezpečím výbuchu

5 © IHAS 2011  Nařízení vlády č. 406/2004 Sb. stanoví, že místa vstupů do prostorů, kde může vznikat nebezpečná výbušná atmosféra v takovém množství, že ohrožuje zdraví a bezpečnost pracovníků musí být označeny zaměstnavatelem výstražnou značkou  Vzhled výstražné značky upraven Nařízením vlády č. 405/2004 Sb. Ad. 8) Označování nebezpečných prostorů

6 © IHAS 2011 Ad. 9) Koordinace  Zabránění vzniku nebezpečné výbušné atmosféry v okolí technických provozů.  Vyloučení používání a vytváření zdrojů iniciace v místech možného vzniku nebezpečné výbušné atmosféry, např. svařování, řezání, pájení nebo dělení materiálů.  Zabránění selhání vznikajícího např. přerušením dodávky plynu, vzniku kolísání tlaku nebo vypnutí napájení nebo ochranného systému v důsledku práce na sousedním zařízení. Ochranná opatření pro zajištění koordinace:

7 © IHAS 2011 © Copyright 2011 – 2013 IHAS s.r.o. Jakékoliv zneužití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování informací a fotografií je bez souhlasu IHAS s.r.o. zakázáno.

8 © IHAS 2011 Kontaktní místo zpracovatele projektu: IHAS s.r.o. Borovského 98/262 73401 Karviná-Ráj www.IHAS.cz Tel.: +420 596 111 085 E-mail: info@ihas.cz


Stáhnout ppt "© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google