Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř."— Transkript prezentace:

1 kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =)

2 hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř ebec El Bedavi, kterého dovezla v 19.stol. z Arábie rakouská hipologická spole č nost. Č asto se mu ř íká "blon ď ák z Alp".hafling vznikl k ř ížením araba a t ě žkých chladnokrevník ů, haflingové se vyskytují výhradn ě jako palomína anebo žlu ť áci.

3

4 Fríský k ůň Fríští koně jsou dnes pouze vraníci. Jsou povoleny jednotlivé bílé chlupy, (např. okolo tlamy, na čele), ale nikdy nesmí jít o ucelený bílý odznak, popřípadě bílé prameny v hřívě, ale nikdy nesmějí mít odznaky na nohách. Mají ušlechtilou delší hlavu, malé uši, výrazné oči (dědictví po orientálních a španělských koních). Vysoko nadsazený mohutný krk přechází v oblý kohoutek, záď má strmý sklon, krátké zadní nohy jsou velice silné. Tělo je válcovité, kopyta nižší a plošší Typickým znakem je dlouhá bohatá hříva a ohon a rousy na spodní části holení a na spěnkách. Hříva a ohon sahající až na zem jsou zpočátku rovné, od 4-5 roku kudrnatí. Nikdy se nestříhá ani neprotrhává, ani nekartáčuje, jen probírá prsty. Hříbata se rodí s vlnitou srstí, která připomíná persián. Výška hřebců je přibližně 163 cm, klisen 156 cm, jsou to ale koně pozdní, kteří dospívají až na pátém roce a výška se liší i podle příslušnosti koně k jednotlivé mateřské linii.

5

6 hucul Hucul je v pr ů m ě ru 136 cm vysoký (klisna menší), dlouhý 142 cm a obvod holen ě kolem 20 cm. Pevn ě stav ě ný koník se silnou kostrou má hrubší hlavu s rovným, vzácn ě klabonosým profilem na krátkém, svalnatém, dost vysoko nasazeném krku. Kohoutek je ni ž ší, h ř bet pevný. Nízko nasazený ocas je dlouhý a dost bohatý, h ř íva a kštice jsou husté. Nohy mají výrazné klouby, zadní bývají šavlovité. Je dlouhov ě ký, skromný, velmi odolný a dokonale p ř izp ů sobený drsným horským podmínkám. Na svou velikost je neoby č ejn ě silný, vyniká jistým krokem a obratností v terénu. Dnes se pro tyto ú č ely nevyu ž ívá, hodí se k turistické jízd ě, výcviku d ě tí a k lé č ebným ú č el ů m.

7

8 Toto je vše, další v p ř íštím č ísle =)


Stáhnout ppt "Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř."

Podobné prezentace


Reklamy Google