Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák."— Transkript prezentace:

1 Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák se pomocí digitální prezentace učí co je zdraví životní styl. Autor Mgr. Martina Jaborová Jazyk Český jazyk Datum vytvoření 5.7. 2011 Očekávaný výstup Žák ví, co je zdravý životní styl a jak ovlivňuje zdraví člověka. Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova zdraví, rizika, úmrtnost. Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

2 ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL

3 P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní zdraví nejvíce OVLIVNIT? - pokud jste odpověděli, že ŽIVOTNÍM STYLEM, odpověděli jste správně….

4 D EFINICE ŽIVOTNÍHO STYLU Je nejdůležitější podmínkou zdraví O tom, jaký styl života si vybereme rozhodujeme sami Náš životní styl často kopíruje životní styl rodiny, ve které jsme vyrůstali Aby člověk žil dobrý styl života, je důležité mít znalosti z této oblasti Ke ZDRAVÉMU životnímu stylu by měl být jedinec veden již od dětství

5 Z DRAVOTNÍ STAV SPOLEČNOSTI JE URČOVÁN PŘEDEVŠÍM NA ZÁKLADĚ NEMOCNOSTI A ÚMRTNOSTI Nejčastějšími příčinami úmrtnosti je: 1. Kouření 2. Nadměrný konzum alkoholu 3. Zneužívání drog 4. Nesprávná výživa 5. Nízká pohybován aktivita 6. Nadměrná psychická zátěž – stres 7. Rizikové sexuální chování se všemi těmito boty se postupně podrobně seznámíme

6 Z AMYSLI SE A ODPOVÍDEJ ….! 1. Kouříš? 2. Piješ alkohol? 3. Máš pravidelnou a kvalitní stravu? 4. Piješ dostatečně? Co nejčastěji piješ? 5. Bereš drogy? Nezapomeň, že i marihuana je droga 6. Sportuješ? 7. Myslíš si, že žiješ zdravě?

7 Použitá literatura: MACHOVÁ, J., KUBÁTOVÁ, D.: Výchova ke zdraví, Grada 2009, 296 stran


Stáhnout ppt "Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák."

Podobné prezentace


Reklamy Google