Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,"— Transkript prezentace:

1 PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika, vejce Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 520 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 520

2 CHARAKTERISTIKA  nízkotučné, má o polovinu méně tuku, než kuřecí;  nízkokalorické;  je to červené maso, obsahem železa srovnatelné s hovězím;  je jemné, chutné, unikátní i pro labužníky;  je to zdravá alternativa tradičním masům;  můžeme jím nahradit červená masa v běžných receptech;  doma se snadno připravuje.

3 PŠTROS 1. http://www.wildafrica.cz/cs/zvire/pstros-dvouprsty/

4 PŠTROSÍ VEJCE  pštrosí vejce jsou vhodná pro konzumaci, připravují se stejným způsobem, jako vejce slepičí. 2. http://recepty.centrum.cz/kuchyne-sveta/2007/10/24/clanky/kuchari-barbie-neni-panenka/

5 Zajímavost Od pštrosího až po slepičí 3. http://ivanyazdenka.blog.cz/0807/pstrosi-vejce

6 ZÁSADY PŘI ZPRACOVÁNÍ  Maso pro steaky nařežeme na plátky a mírně naklepeme.  Vhodné maso po naklepání vždy marinovat. Vhodný je např. jogurt a směs koření.  Mezi základní koření vhodné pro naložení pštrosího masa patří: drcený kmín, sojová omáčka, grilovací koření, neměl by chybět česnek. drcený kmín, sojová omáčka, grilovací koření, neměl by chybět česnek.  Necháme odležet minimálně 20 minut,  Po odležení zpracováváme maso na prudko.  Jako přílohu podáváme zeleninu všeho druhu, vařené brambory a tatarskou omáčku.

7 GRILOVANÉ FILETY  Předehřejeme troubu na 220 °C  Do pekáče rozprostřeme fazole, posypeme česnekem a jemně zamícháme.  Na ně poklademe vždy jednu vrstvu rajčat, žampionů a lusků. Nakonec pokropíme octem a olivovým olejem a přidáme petrželku a pepř.  Ogrilujeme maso – dvě až tři minuty  Každý filet lehce opepříme a nakrájíme na tenké plátky.  Servírujeme na talíře tak, aby uprostřed byly nakrájené plátky masa a okolo zvlášť fazole a zelenina. 4. http://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-6371--pstrosi-steaky-pro-dva-jen-za-299-kc-v-restauraci

8 ZDROJ: http://www.nasevyziva.cz/sekce- zverina/clanek-pstrosi-maso-349.html http://www.nasevyziva.cz/sekce- zverina/clanek-pstrosi-maso-349.html http://www.zenyprozeny.cz/art/151-nekdy- zkuste-pstrosi-steaky/


Stáhnout ppt "PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,"

Podobné prezentace


Reklamy Google