Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno."— Transkript prezentace:

1 Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne: 5. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny Netradiční sportovní hry

2  Indiaca je sportovní hra, která se hraje přes síť.  Hraje se indiacou – plochým míčkem s pery.  Základní činností je odbíjení míčku dlaní nebo hřbetem ruky, případně předloktím přes síť do prostoru, na kterém hraje soupeř.  Indiacu je možné poupravovat z hlediska počtu hráčů, velikosti hřiště.

3 Hřiště http://www.nidm.cz/userfiles/image/inspiromat/indiaka3a.jpg

4 Hřiště http://www.nidm.cz/userfiles/image/inspiromat/indiaka2.jpg

5 Pravidla hry – hrací plocha  Hřiště má tvar obdélníku, rozděleného na dvě poloviny sítí.  Rozměry plochy - 16 x 6,10 m a výška sítě jsou stanoveny na: 235cm – muži, 215cm – ženy /lze však upravit dle stáří hráčů/  Družstvo se skládá z pěti hráčů /lze však upravit dle množství studentů/

6 Pravidla hry - bodování  Utkání se hraje na čas (2 x 10 minut) nebo na vítězné sety (do 25 bodů), přičemž rozdíl musí v daném setu musí být min. 2 body /obdobně jako volejbal/  Body se přidělují za každý správný dopad indiacy hřiště nebo jeho chybu bez ohledu na podání.

7 Pravidla hry - podání  Podává se z prostoru po pravé straně za koncovou čarou /viz. obrázek na snímku č4./  Dle věku a individuálních schopností lze místo pro podání adekvátně přiblížit.  Indiaca se drží za krček v úrovni pasu, volnou rukou se do ní spodním obloukem udeří.  Každá změna podávajícího znamená podání přesunuté na dalšího hráče ve směru hodinových ručiček.  Při podání se nesmí dotknout indiaca sítě.  Podání nesmí být blokováno.

8 http://www.nidm.cz/inspiromat/inspiromat-11-2011/namety-k-cinnosti/jak-indiaka-na-svet-prisla Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno."

Podobné prezentace


Reklamy Google