Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková."— Transkript prezentace:

1 Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková

2 Činnosti Inovacentra ČVUT Správa duševního vlastnictví ČVUT. Komerzializace technologií. Podnikatelský inkubátor InovaJET. Zakázkový výzkum a vývoj. Budování 3. role univerzity.

3 Zakázkový výzkum a vývoj Vyhledání odborníků a sestavení řešitelských týmů. Koordinace jednooborových i multioborových týmů. Kompletní smluvní zajištění a projektový management. Zprostředkování konzultačních a poradenských služeb expertů z ČVUT. BONUS Náklady na vývoj realizovaný na univerzitě lze od r.2014 uplatnit jako odpočet ze základu daně z příjmu.

4 Komerzializace technologií Poradenství v oblasti ochrany duševního vlastnictví. Nabídka nejnovějších technologií a inovativních technických řešení univerzity. Zajištění možnosti licencování technologií. Zakládání spin-off firem.

5 Podnikatelský inkubátor InovaJET Podporujeme vznik spin-off a start-up firem. Motivujeme studenty, doktorandy a akademiky k vlastnímu podnikání. Podporujeme firmy z oblasti elektrotechniky, ICT, strojírenství, stavebnictví a dalších technických oborů. Pomáháme vznikajícím firmám uchytit se na trhu.

6 InovaJET - systém Vstup do inkubátoru 3x ročně. Nutnost vyplnění přihlášky a zaslání podnikatelského záměru. Hodnotí se inovativnost a tržní potenciál. Podpora max. na 18 měsíců.

7 InovaJET - služby Základní služby: workshopy a konzultace (z oblasti marketingu, financí, obchodu, aj.), networkingové akce, právní a účetní poradenství, kancelářské prostory, vybavené zasedací místnosti, administrativní podpora, služby našich partnerů. Bonusové služby: informování o legislativních změnách, virtuální kancelář aj.

8 InovaJET - režimy pro firmy Nájemní režim Zahrnuje základní služby během fáze inkubace, vlastní kancelář a sdílené prostory. Out of wall Zahrnuje základní služby během fáze inkubace, sdílenou kancelář a zasedací místnost na 3 hodiny týdně. Režim sídlo Zahrnuje sídlo firmy na adrese Inovacentra ČVUT, možnost pronájmu zasedacích místnosti, příjem a dosílání poštovních zásilek. Režim partnerství Je určeno pro firmy, které již inkubátorem prošly.

9 InovaJET - fáze inkubace

10 InovaJET - úspěšné firmy Firmu založili Martin Urban, Jiří Matas a Vojtěch Franc s podílem ČVUT 10%. Firma se zaměřuje na výzkum, vývoj a dodání software pro detekci a rozpoznání objektů v obraze.

11 InovaJET - úspěšné firmy Firmu založil absolvent ČVUT Marek Polčák. Firma se zabývá zakázkovým vývojem v oblasti software, hardware a hitech technologií. Projekt FlyPrague.

12 InovaJET - úspěšné firmy Firmu založil absolvent ČVUT David Miklas. Be3D se zaměřuje na vývoj a výrobu 3D tiskáren. Stáž v Silicon Valley v rámci programu Czech Accelerator 2010 – 2014. V roce 2014 získala firma investici 65 mil. Kč od společnosti Y Soft Corporation, a.s.

13 InovaJET - aktuální firmy Firma se zabývá vývojem technologicky náročnějších mobilních aplikací. Produkt - virtuální jukebox Jukees.

14 InovaJET - aktuální firmy Advamat je R&D firma zaměřená na pokročilé materiály, které připravují převážně magnetronovým naprašováním.

15 DĚKUJI ZA POZORNOST Michaela Karlíčková +420 777 456 957 karlickova@inovacentrum.cvut.cz


Stáhnout ppt "Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google