Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

2 Zálohování konfigurace

3 Úvod  V této prezentaci popisuji jak zálohovat nastavení konfigurace a to možností backup (kompatibilní pouze se zařízením na kterém byla zálohy vytvořena) a možností scriptu, který je dále kompatibilní se všemi druhy hardwaru.

4 Soubor.backup  Prvním typem zálohy je soubor soubor s příponou.backup, který já kompatibilní pouze s hardwarem, některém byl vytvořen, tzn. Slouží například pro případ náhodného smazání konfigurace.  V levé nabídce mikrotiku vybereme files v horní části okna stiskneme tlačítko backup. (viz. Obrázek na další stránce)

5

6 Kopírování zálohy do PC  Dále si můžeme zálohu zkopírovat z mikrotiku do počítače. Toto můžeme udělat dvěma způsoby: 1. Tahem z mikrotiku například do složky jako na obrázku na další stránce 2. Pomocí tlačítka kopírovat obdobně jako kopírujeme soubory.

7 1. 2.

8 Kopírování z do mikrotiku  Zálohu z počítače do mikrotiku nakopírujeme obdobně jako když jsme jí kopírovali do PC. (viz. obrázek na další stránce) 1. Tahem 2. Pomocí tlačítka vložit

9 1. 2.

10 Obnovení ze zálohy  Obnovení ze zálohy pak provedeme tak, že označíme zálohu ze kterého chceme provést obnovení a stiskneme tlačítko Restore. (Viz obrázek na další stránce)

11

12 Soubor.rsc - export  Dalším typem zálohy je export do souboru s přílohou.rsc  Pokud použijeme v příkazu slovo compact vytvoří se script kompatibilní s různými typy hardwaru.  Tento soubor vytvoříme tak že do terminálu napíšeme příkaz: export compact file=nazev_soubor  Tento soubor se pak zobrazí ve files odkud ho můžeme zkopírovat do PC

13

14 Soubor.rsc - import  Soubor scriptu.rsc můžeme pak nakopírovat do libovolného zařízení a pak použít příkaz Import file-name=nazev_soubor

15


Stáhnout ppt "Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google