Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu"— Transkript prezentace:

1 Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).www.rvp.cz

2 Loutka z papírové ruličky

3 Co si připravíme?. papírové ruličky (od toaletního papíru, ubrousků apod.). nůžky, tužku, lepidlo Herkules. špejle, tvrdý papír – karton. barevné papíry, akrylové nebo temperové barvy, barevný „chlupatý“ drátek na tykadla. kousky látky (nejlépe netřepivé). dřevěné nebo vatové korálky a vlnu na ručičky

4 Na karton 2x obkreslíme hranu ruličky. Kruhy z kartonu vystřihneme.

5 1.2.3.4. 1. Lepidlem Herkules přilepíme k ruličce kartonové kolečko (dno). 2. Do druhého kolečka zasuneme špejli. 3. Kolečko se špejlí přilepíme na horní okraj ruličky – špejli uvnitř zasuneme až na dno. 4. Okraj zajistíme kolíčkem – zabrání nežádoucímu posunutí víčka se špejlí.

6 Na konec špejle můžeme přilepit dřevěný korálek – loutka se lépe ovládá. Na ruličku přilepíme korálek – nos.

7 Růžovou akrylovou barvou namalujeme hlavičku. Jinou barvou pak tělíčko. Můžeme použít směs lepidla Herkules a temperové barvy.

8 Po zaschnutí barvy přilepíme na hlavičku lepidlem Herkules dřevěné nebo vatové korálky (oči).

9 Na provázek přilepíme korálek (ruka). Provázek můžeme do korálku zasunout pomocí párátka. Do tělíčka uděláme z boku díry, do kterých vlepíme ruce loutky. Opět můžeme využít párátko na vsunutí.

10 Loutka má připevněné ruce – jejich délku upravíme podle velikosti papírové ruličky.

11 Vlasy loutky vytvoříme z látkového kolečka, které po obvodu nastříháme. Vlasy nalepíme na hlavičku (viz obrázek).

12 Z netřepivé látky vystřihneme křídla, která na tělíčko nalepíme lepidlem Herkules. Tykadla vytvoříme z „chlupatého“ drátku nebo z tmavé netřepivé látky.

13 A už jen nakreslit obličej – oči, pusu, tváře…

14 Vítejte na přehlídce hotových broučků!

15


Stáhnout ppt "Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google