Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektrolytická disociace c hemicky čistá voda / destilovaná / – nevodič po vsypání kuchyňské soli (NaCl – chlorid sodný) dochází k tzv. elektrolytické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektrolytická disociace c hemicky čistá voda / destilovaná / – nevodič po vsypání kuchyňské soli (NaCl – chlorid sodný) dochází k tzv. elektrolytické."— Transkript prezentace:

1

2 Elektrolytická disociace c hemicky čistá voda / destilovaná / – nevodič po vsypání kuchyňské soli (NaCl – chlorid sodný) dochází k tzv. elektrolytické disociaci (tj. k rozštěpení molekul NaCl na ionty) c hemicky: NaCl -> Na + + Cl - doplnit obrázek 34 z učebnice str. 3 0 k ladné ionty sodíku jsou přitahovány k záporné elektrodě a záporné ionty chlóru jsou přitahovány naopak ke kladné elektrodě =>roztokem prochází elektrický proud

3 Závěr r oztok s volnými ionty je látka elektricky vodivá e l. p roud v kapalinách je usměrněný tok volných iontů Pozor: Voda z vodovodu je poměrně dobrý vodič ( vždy totiž obsahuje rozpuštěné látky obsahující ionty) => je nutné dávat pozor, aby nepřišla do styku s el. zařízeními


Stáhnout ppt "Elektrolytická disociace c hemicky čistá voda / destilovaná / – nevodič po vsypání kuchyňské soli (NaCl – chlorid sodný) dochází k tzv. elektrolytické."

Podobné prezentace


Reklamy Google