Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení."— Transkript prezentace:

1

2 Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B

3 GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení k Internetu Zatímco starší služba Circuit Switched Data (CSD) využívala pro komunikaci datový okruh jako normální telefonní hovor a byla účtována podle doby připojení, GPRS založená na technologii přepojování paketů využívá volné časové sloty

4 Enhanced Data rates for GSM Evolution (EDGE) je vývojovým stupněm v technologii GSM po zavedení datových přenosů pomocí GPRS. Technologie EDGE umožňují dosáhnout efektivního přenosu dat a vysoké spektrální účinnosti v tomto úzkopásmovém buňkovém systému. CDMA je zkratka pro Code Division Multiple Access dokáže na jednom komunikačním kanálu přijímat signály od více vysílačů najednou a následně jednotlivé signály od sebe odlišit.

5 Wifi Wi-Fi umožňuje bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích. Samotný název WiFi vytvořilo Wireless Ethernet Compatibility Aliance. Tato technologie využívá tak zvaného „bezlicenčního frekvenčního pásma.

6 Vytáčené připojení ISDN je zkratka z anglického termínu Integrated Services Digital Network. Je to soubor komunikačních celosvětových standardů pro digitální simultánní přenos hlasu, videa, dat, paketů a jiných síťových služeb.

7 ADSL - Asymmetric Digital Subscriber Line je v současnosti nejčastěji využívaný typ DSL. Vyznačuje se asymetrickým připojením, kdy je rychlost dat přenášených k uživateli (download) vyšší, než rychlost dat odcházejících od uživatele směrem do Internetu (upload).

8 Zdroje: Wikipedie Mobilmania.cz Businessvize.cz


Stáhnout ppt "Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení."

Podobné prezentace


Reklamy Google