Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1."— Transkript prezentace:

1 ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1

2 2 PROJEKT reg. č. CZ.1.07/1.1.16/02.0065 Příklad dobré praxe projektu: Kvalitní konstrukce pro suché stavby

3 3 CÍLE PROJEKTU Zlepšení podmínek kvality výuky stavebních oborů Seznámení vyučujících s moderními technologiemi a materiály používanými při suché výstavbě Zlepšení provázanosti teorie s praxí Rozšíření portfolia sociálních partnerů Zvyšování konkurenceschopnosti žáků na pracovním trhu Rozšíření kompetencí žáků o problematiku suché výstavby Mezioborový nadhled (exkurze na staveništích a ve výrobních závodech) Seznámení s obrazem pracovního trhu v regionu

4 4 Proškolení odborných pracovníků bylo velice těsně provázáno s navazováním nových partnerství s výrobními závody a stavebními firmami. Exkurze na staveništích partnerů umožnili našim odborným pracovníkům proniknout do progresivních technologií současné stavební praxe a seznámit se prakticky s moderními stavebními materiály. Zkušeností pak pedagogové využili při tvorbě odborných textů a prezentací, které mohli doplnit o velké množství pořízené fotodokumentace. Proškolení OP

5 5

6 6 Kurzy a odborné texty V počáteční fázi projektu připravili odborní pracovníci (na základě informací získaných ve výrobě i na staveništích sociálních partnerů) dva prezenční kurzy (základní a rozšiřující) a výukové materiály v celkovém rozsahu 300 stran. Pro možnost uplatnění v zahraničí vznikla následně i Didaktická příručka A-N-Č odborné terminologie a v závěru projektu ještě Příručka pro workshopy, která žákům shrnuje možnosti uplatnění po ukončení vzdělávání.

7 7 Kurzy a odborné texty

8 8 Prezenční kurzy Prezenční kurzy sestávaly z 35 hodin teoretické přípravy a 35 hodin praktického nácviku stavebních prací z oblasti suché výstavby. Připraveny byly ve dvou variantách: Základní – seznamoval žáky s materiály a základními zásadami suché výstavby Rozšiřující – byl určen pro žáky oboru MSS a absolventy základního kurzu

9 9 Prezenční kurzy

10 10 Prezenční kurzy

11 11 Prezenční kurzy

12 12 Prezenční kurzy

13 13 Prezenční kurzy

14 14 E-learning V rámci projektu vznikly i dva e-learningový kurzy, které z pochopitelných důvodů neobsahují praktický nácvik, ale technologický postup je v nich podrobně zdokumentován. Kurzy jsou díky možnosti dálkového přístupu vhodné k samostudiu motivovaných žáků. Opět byly připraveny dvě varianty: základní (pro seznámení s problematikou), rozšiřující (pro pokročilé).

15 15 E-learning

16 16 Exkurze ve firmách Exkurze probíhaly ve výrobních závodech firem Rigips a Knauf. Žáci měli možnost vidět v Horních Počaplech a Počeradech výrobu SDK desek a profilů a v Novej Bani pak výrobu tepelné izolace. Na staveništích sociálních partnerů pak sledovali zpracování těchto materiálů a kladli dotazy (směřované od variant řešení specifických detailů přes pracovní podmínky až po finanční ohodnocení jednotlivých pozic) stavbyvedoucím i řadovým pracovníkům.

17 17 Exkurze ve firmách

18 18 Exkurze ve firmách

19 19 Exkurze na staveništích

20 20 Exkurze na staveništích

21 21 Workshopy V závěrečné fázi projektu se žáci se zájmem o danou problematiku mohli zúčastnit Workshopů se zástupci zaměstnavatelů z regionu měli tak možnost získat relevantní informace o finančním ohodnocení i požadavcích na nové zaměstnance. Nám poskytlo toto setkání zároveň příležitost, zkonzultovat se zástupci firem úroveň našich absolventů a získat tak zpětnou vazbu pro úpravy ŠVP a další rozvoj kariérového poradenství.

22 22 Workshopy

23 23 Slovo závěrem Přes všechna výše uvedená pozitiva, považuji za hlavní přínos projektu navázání dlouhodobých partnerství s konkrétními zástupci výrobců stavebních hmot, stavebních firem v našem regionu a další rozvoj již dříve navázaných partnerství (např. firmami zajišťujícími IVC našim žákům). Také díky jejich podpoře se nám daří získávat relevantní argumenty ve prospěch studia stavebních oborů, které donutí nejednoho rodiče přemýšlet o uplatnitelnosti dětí po ukončení studia.

24 Jméno: Ing. Petr Veselý Organizace: Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g Kontakt: +420 773 670 125 24 Děkuji za pozornost a přeji Vám krásný zbytek odpoledne


Stáhnout ppt "ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google